Winst voor Argon Basketball

Geplaatst op: 14 februari 2016

Afgelopen zaterdag speelde enkele jeugdteams in de Eendracht. De wedstrijddag werd geopend met U14 dat overtuigend won met 62-42 tegen Archipel uit Culemborg. Daarna speelde het U16-2 tegen Almere Pioneers. De Argonauten openden de wedstrijd sterk en na het eerste kwart stonden zij zelfs voor met 13-8. Daarna nam Almere de wedstrijd over en met rust stonden zij met 19-26 voor. Hoewel na de rust Argon zich herpakte stonden de Pioneers uit Almere na de derde kwart nog steeds met 30-36 voor. De coaches Roy van Vliet en Koen Mulder zorgden ervoor dat de verdedigers Hessel van der Maat, Daniel Machalski en Ymor van de Heijden de deur dicht deden. Almere kwam in het vierde kwart daarom nauwelijks meer tot scoren toe. Spelverdeler Geert Jan Dierickx zorgde ervoor dat Domingo van Os (12 punten) en Kalvin de Koning (10 punten) wel tot scoren kwamen. Eric Zhang, Frank Fan en Max Adriaanse moedigden hun teamgenoten aan en de zieke Bo Sjunnesson werd vervangen door een goed invallende Ruben Rechtuijt. De slotfase was zeer spannende en zenuwslopend want in de laatste minuut naderde Argonauten de Pioneers met 40-39. De coach van de Pioneers nam in de laatste minuut een Time Out om haar team tactisch aan te moedigen. Na een mooie aanval kwam Argon met nog 20 seconden op de klok voor en werd de stand 40-41. Weer nam de coach uit Almere een Time Out om met haar team af te spreken dat ze bewust fouten op Argon moesten maken. Hiermee dwong ze af dat Argon een vrije worp moest nemen en ze gokte erop dat Argon onder deze druk niet tot scoren kwam. En die gok bleek terecht en de derde time out werd direct door Almere benut. Met nog 2 seconden op de klok en balbezit voor Almere werd met een lange pas een wanhoopspoging gedaan. Het mocht echter niet baten en Argon sloot definitief de wedstrijd met winst af. De ontlading in het publiek was groot. Daarna speelde ook nog het U16/1 team in de Eendracht maar deze wedstrijd werd helaas verloren met 29-55. Toch een mooi weekeind voor Argon Basketball want 2 van de 3 jeugdteams sloten de wedstrijd met winst af.

Afgelopen zaterdag speelde enkele jeugdteams in de Eendracht. De wedstrijddag werd geopend met U14 dat overtuigend won met 62-42 tegen Archipel uit Culemborg. Daarna speelde het U16-2 tegen Almere Pioneers. De Argonauten openden de wedstrijd sterk en na het eerste kwart stonden zij zelfs voor met 13-8. Daarna nam Almere … Lees meer »