Teleurstellende nederlaag voor KDO 1 in Vijfhuizen tegen DSOV

Geplaatst op: 14 februari 2016

Na het competitievrije weekend van vorige week, stond voor KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen DSOV op het programma. KDO oefende tussentijds nog tegen Argon 2 (3-2 winst) en nam deel aan de finaleavond van het Quakeltoernooi. In Vijfhuizen kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over Mathijs Molleman (weekendje weg), terwijl Mitchel Smits (lies) en Bart Hoving (overbelasting) last hadden van lichte blessures.

Onder koude omstandigheden waren de Kwakelaars in de beginfase niet goed bij de les. Direct vanaf de aftrap kwam de bal, via meerdere schijven, terecht bij de snelle en behendige rechtsbuiten van de thuisploeg. De vleugelspeler kreeg teveel ruimte van de Kwakelse verdediging, haalde de achterlijn en gaf de bal strak voor. Via de kluts kwam de bal bij de eerste paal terecht en van dichtbij binnengetikt door DSOV, 1-0 na 23 seconden spelen. Natuurlijk had KDO nog voldoende tijd om deze achterstand goed te maken, maar de Kwakelaars waren duidelijk van slag. In de 25e minuut wist KDO toch op gelijke hoogte te komen in één van de spaarzame, succesvolle aanvallen. Na een slimme actie van Joeri Stange vanaf de linkerkant, kwam de bal voor de voetbal van topscorer Mathijs van Rijn, die de bal vakkundig in de lange hoek schoot, 1-1. DSOV voetbalde tegen KDO goed, maar deed er ook alles aan om de Kwakelaars verbaal uit de wedstrijd te halen, dit leidde bij KDO tot steeds meer irritatie. Met een 1-1 stand werd even later de rust bereikt.

In de tweede helft kreeg KDO al snel een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de doelman van DSOV redde knap. De 56e minuut was uiteindelijk doorslaggevend voor de wedstrijd. Nadat KDO iets te fanatiek druk zette op het positiespel van DSOV, combineerde de thuisploeg er lustig op los. Na een voorzet vanaf de zijkant kwam de bal op de bovenarm van DSOV-er Philip Deri. Deri gaf de bal via zijn borst uiteindelijk de juiste richting mee en faalde oog-in-oog met de teruggekeerde doelman Peter Onderwater niet, 2-1. Een doelpunt die niet goedgekeurd had mogen worden. Ondanks protesten van KDO bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing en stond KDO dus achter in Vijfhuizen. Voor DSOV, spelend in de onderste regionen van de 3e klasse C, was de 2-1 voorsprong heilig en de Kwakelaars wisten vervolgens geen raad met het theatrale gedrag van de thuisploeg. KDO wist via twee vrije trappen, een goede kopbal van Joris Kortenhorst en twee afstandsschoten van invaller Rick Kruit wel gevaar te stichten, maar kon uiteindelijk niet scoren. In de laatste minuut van de blessuretijd zorgde DSOV voor het slotakkoord door de 3-1 te maken, wat ook de eindstand betekende.

KDO kwam vandaag te weinig tot verzorgd positiespel en was in Vijfhuizen niet scherp genoeg om het niveau van de laatste weken te behalen. Door deze nederlaag is KDO één positie gezakt op de ranglijst en staat nu op de zesde plaats. Volgende week om 14:00 uur hebben de Kwakelaars de kans om deze zure nasmaak weg te spoelen als AGB op bezoek komt in de Kwakel. Het elftal van scheidend trainer Senel Cebar speelde tegen Ouderkerk verrassend met 2-2 gelijk en is zodoende gezakt naar de derde plaats in de derde klasse C.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Bart van der Tol (60e Rick Kruit), Maurice Bartels, Timo Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na het competitievrije weekend van vorige week, stond voor KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen DSOV op het programma. KDO oefende tussentijds nog tegen Argon 2 (3-2 winst) en nam deel aan de finaleavond van het Quakeltoernooi. In Vijfhuizen kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over Mathijs Molleman (weekendje … Lees meer »