Atlantis 1 houdt punten in Mijdrecht

Geplaatst op: 15 februari 2016

Het team werd ondersteund door het team van de week, het door Petra’s Praktijk gesponsorde Atlantis E 2, dat diezelfde ochtend kampioen was geworden.                                                                                  In het begin van de wedstrijd was het duidelijk Atlantis de meest scorende en leidende ploeg was. Het aanvalsvak waarmee gestart werd bestond uit Lars Kuijlenburg, Maarten Helsloot, Melissa v.d Stap en Amy Loman. Snelle doelpunten van Maarten en Lars zorgden voor een 3-1 voorsprong. Atlantis stond zeer sterk en geconcentreerd te verdedigen en profiteerde van de fouten van Koveni.

Atlantis liep via 4-1 uit tot 5-1 en liet zien de sterkere ploeg  te zijn. De doelpunten werden zowel door de heren als de dames gemaakt. Ook de vervangster van Janneke van Ginkel, die al lange tijd geblesseerd de wedstrijden vanaf de bank moet zien, Amy Loman scoorde.

Met een 8-2 voorsprong bij rust, vertelde coach Aad Witteman dat de verdedigende druk zo door moest gaan en Atlantis nog feller op de bal moest spelen met name bij de rebound. Atlantis creëerde veel kansen, maar maakte deze na rust niet allemaal meer af. Door twee blessure in het team, moesten er wissels plaatsvinden waardoor het spel wat veranderde. Atlantis liet zich niet kennen en bleef doorvechten tot het einde. Met doelpunten van Berry de Jong, Lynn Loman en Heleen Haspels werd de stand verder gebracht naar een 12-7. Na wat verdedigende fouten kwam Koveni terug naar een doelpunten aantal van 9, maar hier bleef het ook bij.

Eindstand na 60 minuten fanatiek spel van het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 was een terechte uitslag van 14-9 in het voordeel van Atlantis.

Eerstkomende wedstrijd, de streekderby tegen de Vinken uit Vinkeveen, zal zijn op zaterdag 4 maart. Alle aanmoediging om 16.50 uur in onze thuishal De Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht, is welkom.

Op 13 februari speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 tegen de club Koveni uit Nieuwegein. Atlantis was na het gelijkspel van vorige week er op  gebrand om deze week de punten in Mijdrecht te houden. Er werd hiervoor met het volledige team weer hard getraind afgelopen week. Het team … Lees meer »