Unitas H1 sluit met verve competitie af

Geplaatst op: 23 april 2012

Er stond nog één wedstrijd op het programma in het seizoen dat het eerste team met het kampioenschap afsluit.
De tegenstander was Van Nispen, een voor Unitas altijd gevreesde tegenstander. Vorig seizoen was het deze tegenstander dat er voor zorgde dat Unitas de titel misliep.

Het team, bestaande uit: Rick en Johan Samson, Jaap Wille, Ruud Stark, Hans Out, John van Scheppingen, Ricardo Angulo Vélez en Robert van der Meer, begonnen relaxed aan de wedstrijd. Immers, de titel is al binnen.

Het werd een alles behalve saaie wedstrijd. Met goed lopende aanvallen over en weer.
Van Nispen had een team opgesteld dat snel en lenig was, wat voor Unitas een frustratie was. Vooral het vormen van een goed blok was bij de snelle aanvallen een lastige klus.
Maar het eerste team liet zich niet zomaar van het veld laten spelen. Op pure karakter en enthousiasme werd de set uiteindelijk toch naar zich toe getrokken (26-24).

De tweede set verliep gelijk aan de eerste set. Unitas kon geen moment rusten, omdat het tempo door de tegenpartij erg hoog werd gehouden. Heren 1 probeerde nog door zelf in een lager tempo de snelheid er uit te halen, maar mede door soms lange ralley's was het echt zweten en hartverwarmend om te zien in de voor het publiek koude hal. Was het team in de eerste set nog in het voordeel, helaas mede door een foutieve beslissing op de stand 23-23, van de overigens goed fluitende scheidsrechter, werd de tweede set verloren (23-25).

Maar het kampioensteam kreeg hierdoor nog meer drive om het - helaas in geringe aantal aanwezigen te laten zien waarom zij dit seizoen de beste zijn. Door beter positiespel werd vooral de smashes van de hoofdaanvaller van Van Nispen gepareerd en doordat Rick als hoofdaanvaller in een goede flow zat werd de set in de laatste fase makkelijker naar zich toe getrokken (25-22).

Van Nispen, dat naar zeggen achteraf naar Mijdrecht kwam om zeker een set te pakken, was tevreden over het behaalde resultaat. Mede door de rust in het team van Unitas en het goed opbouwende spel was de vierde set "een makkie". Van Nispen had het geloof om nog een set te kunnen pakken laten varen.
Na afloop van deze set, die met 25-18 werd gewonnen, werden de spelers van H1 gefeliciteerd met de overwinning en werd de opmerking gemaakt dat UNITAS terecht de kampioen van dit seizoen is.

Wel was deze wedstrijd een voorproefje voor wat er komend seizoen te wachten staat. Er zal in de komende weken keihard moeten worden getraind om een goede basis te leggen voor het nieuwe seizoen.
Daar wacht een nieuwe uitdaging: in de eerste klasse blijven.

Er stond nog één wedstrijd op het programma in het seizoen dat het eerste team met het kampioenschap afsluit.De tegenstander was Van Nispen, een voor Unitas altijd gevreesde tegenstander. Vorig seizoen was het deze tegenstander dat er voor zorgde dat Unitas de titel misliep. Het team, bestaande uit: Rick en … Lees meer »