Uithoorns PannaKO-toernooi groot succes

Geplaatst op: 24 februari 2016

Het toernooi begon met een spetterende start. Een aantal meiden van Uithoorn gingen met elkaar de strijd aan in hun eigen poule. Het ging er fanatiek aan toe. De winnares van de poule mocht mee in de strijd met de jongens. Helaas is zij net uitgeschakeld in de laatste ronde om aan te sluiten bij de finalerondes.

Na de start van de meiden, gingen de jongens van Uithoorn de strijd met elkaar aan. En een strijd was het. Het systeem is simpel; je moet drie wedstrijden winnen in jouw poule en dan plaats je je voor de finalerondes. Word je in jouw poule uitgeschakeld voordat jij je geplaatst hebt, ben je vrij om het nog een keer te proberen in een andere poule. Dit zorgde voor vele mooie wedstrijden tussen 15.30 – 17.00 uur.

Het regende panna’s! Vele partijen werden gewonnen doordat één iemand door het poortje van de ander speelde en daarna de bal weer aannam. Wat was het mooi om te zien! Al snel waren er twee favorieten en beruchte tegenstanders: Mohamed en Mohamed uit Leiden. Zij reizen heel Nederland af om alle Panna KO toernooien mee te doen. De tricks die zij uithaalden, waren spectaculair om te zien! Maar om tegen één van hen te spelen, bracht wat spanning met zich mee.

Om 17.00 uur hadden acht spelers zich gekwalificeerd voor de finaleronde. De mooiste partijen werden gespeeld. Na een bloedstollende finale tussen Mohamed en Mohamed, kwam de kleine Mohamed als winnaar uit de strijd. Hij won een officiële bal en tas van Panna KO en kwalificeert zich voor het NK Panna KO in Den Helder op woensdag 2 maart van 13.30 – 17.30 uur.

Het toernooi werd georganiseerd door Panna KO in samenwerking met What’s Up in Uithoorn en HSG Thamen. Op de dag zelf werd het toernooi mogelijk gemaakt door vijf vrijwilligers, waaronder Hossain. Hossain zet zich in binnen de BuurtSportVereniging Europarei om voetbal in de buurt aan te bieden voor kinderen, jongeren en mannen. De BSV Europarei zorgt ervoor dat ‘meer bewegen’ laagdrempelig wordt aangeboden. Voor meer informatie over de BSV Europarei, kunt u terecht op www.whatsupuithoorn.nl  .

Vrijdag 19 februari, de zon scheen volop, de velden lagen klaar en om 15.30 uur stonden er vele jongeren bij de inschrijftafel om de strijd aan te gaan. Het eerste silver Panna KO toernooi van 2016 werd gehouden in Uithoorn op het sportveld bij HSG Thamen. Het toernooi begon met … Lees meer »