Argon kan niet verrassen

Geplaatst op: 23 april 2012

De thuisploeg startte overtuigend, maar kreeg na 10 minuten spelen toch een tik te verwerken, toen Patrick Lokken bij de eerste gevaarlijke aanval van Argon succes had na een voorzet van Joshua Patrick en een overstapje van Samir Jebbar. Doelman Ditewig had geen verweer, 0-1. Maar het al tijden sterk acterende Achilles '29 reageerde snel, want vijf minuten later was het Paau, die de gelijkmaker aan liet tekenen en de eerste hoekschop van de thuisploeg leverde na 18 minuten zelfs de voorsprong op, toen de doorgekopte bal door Hol bij de tweede paal werd binnen getikt, 2-1.

Hierna was er een fase, waarin het spel wat meer gelijk op ging en dat leverde zelfs de mogelijkheid tot de gelijkmaker op, maar zowel Patrick Lokken als Joshua Patrick konden ne een half uur spelen niet profiteren van matig verdedigen bij de thuisploeg. In de laatste minuten voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist, want eerst scoorde Hendriks na een soepele aanval over de rechtervleugel, terwijl in de toegevoegde tijd van Straaten kon profiteren, toen doelman Maxime Singels een voorzet van de linkerkant niet goed wist te verwerken, zodat de thee met een 4-1 tussenstand werd genuttigd.
In het eerste kwartier na rust eigenlijk meer van hetzelfde, waarbij Achilles '29 via treffers door Rijnbeek en Scholten profiteerde van niet al te sterk verdedigend optreden.
Patrick Lokken bracht nog binnen het uur via een doeltreffende kopbal op een voorzet van Dennis Filippo de stand op 6-2 en met een beetje geluk had zijn inzet na een pass van Erik Mulder in minuut 70 net binnen de paal terecht gekomen in plaats van er juist naast. Het zou uitsluitend een treffer voor de statistiek zijn geweest, want Achilles '29 speelde de resterende tijd uit met het vooruitzicht van een kampioensfeest, dat dan ook los barstte bij het laatste signaal van de scheidsrechter.
Voor Argon rest er door de overige uitslagen nog hoop, maar met maar twee wedstrijden op het programma is het draadje wel uiterst dun. Mogelijk kan in de laatste wedstrijden tegen uitgespeelde teams toch nog voor een verrassing gezorgd worden, de eerste is op 6 mei uit bij JVC Cuijk, een team waar in de thuiswedstrijd met duidelijke cijfers van werd gewonnen.

De kampioen van de Topklasse van dit seizoen is bekend, nadat Achilles '29 een duidelijke zege op Argon heeft weten te behalen. Waar vorig seizoen nog een feestje werd uitgesteld door de Mijdrechtse ploeg, was het deze keer na een helft al bekeken. De thuisploeg startte overtuigend, maar kreeg na … Lees meer »