Winst voor wielrenner Lorena in Belgiƫ

Winst voor wielrenner Lorena in België

Geplaatst op: 29 februari 2016

UWTC wielren lid Lorena Wiebes reed zondag 28 februari een koers in België, in Klein-Sinaai. Zij rijdt dit jaar bij de junior dames en in België stond een internationaal deelnemersveld aan de start.  In de derde ronde reed een renster weg maar zij werd twee rondes voor het eind was het peloton weer bijgehaald. Het werd uiteindelijk een massasprint, waar Lorena als eerste over de finish kwam en zij de Grote prijs van Willy Martens op haar naam schreef. Hiermee is de eerste winst van 2016 weer binnen. Lorena gefeliciteerd!

Kampioenschap van de Zaanstreek

Verder reden er een paar UWTC leden bij het kampioenschap van de Zaanstreek (DTS). Mike Derogee reed weer sterk naar de 3e plaats in categorie 3-4. Jasmijn Wiegmans werd 14e. Bij de jeugd categorie 7 was Danny Plasmeijer gebrand om weer een goede uitslag neer te zetten. Danny had deze week veel getraind. Hij kon de hele wedstrijd goed volgen, maar op het moment dat cat 5-6 hun finish had en de wedstrijd dus wat 'rommelig' was sloop er een groepje van zes renners weg en miste Danny de slag. Maar de volgende wedstrijd zal Danny laten zien wat hij hier weer van geleerd heeft. Door de voorjaarsvakantie helaas dus minder jeugdrenners van UWTC aan de start dan normaal.

Bij de amateurs/elite stond alleen Bart de Veer namens UWTC aan de start. Hier reden al heel vroeg in de koers drie renners weg: Jelmer Asjes, Cees Bol en Julius van de Berg. Deze wisten het peloton (met Bart) te dubbelen. Na 2 uur koers finishte Bart als 12e. Redelijk tevreden fietste Bart weer naar huis terug.

Wielrennen iets voor jou?

Op woensdag 30 maart starten de jeugdtrainingen weer. En wil je eens kennismaken met deze leuke sport? Dat kan bij UWTC. Rondom sportpark Randhoorn hebben wij een prachtige verkeersvrije wielrenbaan. Iedere woensdag is er van 18.00-19.00 uur training en worden de kinderen op niveau in groepen verdeeld. Ons talentvolle lid Lorena Wiebes helpt ook regelmatig bij de jeugdtrainingen. Je kan de eerste drie trainingen gratis meedoen en een fiets kan je dan huren bij het parcours. Meer info op www.uwtc.nl/wielren

UWTC wielren lid Lorena Wiebes reed zondag 28 februari een koers in België, in Klein-Sinaai. Zij rijdt dit jaar bij de junior dames en in België stond een internationaal deelnemersveld aan de start.  In de derde ronde reed een renster weg maar zij werd twee rondes voor het eind was … Lees meer »