Driemaal winst voor UWTC in Amsterdam

Geplaatst op: 7 maart 2016

Het weekend van 5-6 maart is het kampioenschap van Amsterdam verreden. Bij de andere voorjaarskampioenschappen worden alle wedstrijden op één dag verreden. Maar in Amsterdam worden er meer categorieën apart verreden en verdelen ze de wedstrijden over het hele weekend. Bij de jeugd cat 3-4 weer een mooie derde plaats voor Mike Derogee. Danny Plasmeijer werd derde bij de jeugd cat 7. En Benjamin Wessels reed naar de 11e plaats bij de jeugd cat. 7. Bij de nieuwelingen moest Stijn Ruijter nog even aan de kou wennen na zijn trainingsweek in de zon. Toen hij eenmaal warm was zag hij enkele Amstelrenners wegrijden waar hij zich bij aansloot. Met zijn vieren sloegen ze een mooi gaatje. Dit gat werd nog overbrugt door Amstel renner Enzo Leijnse en met zijn vijven reden ze steeds verder weg en dubbelde zelfs het peloton. Dat is zeker op het lange circuit van Sloten een hele prestatie. Het kwam het aan op een eindsprint van de kopgroep. Hierin wist Stijn nipt de zege te pakken. Ook Lorena Wiebes pakte op zaterdag de titel kampioen van Amsterdam bij de junior dames. Omdat er weinig concurrentie was bij deze klasse stond zij zondag opnieuw aan de start en ditmaal bij de elite dames. Hier eindigde de wedstrijd in een massasprint. Lorena liet wederom zien dat zij over een hele sterke sprint beschikt en zij pakte wederom de winst. Verdere uitslagen UWTC leden: 9 Ben de Bruin (60+), 14 Bart de Veer (elite/amateurs), 17 Marcel Versteeg (40+), 20 Harry van Pierre (40+), 23 Gerard de Veer (50+), 25 Rene Oudshoorn (50+), 30 Dennis Moolhuijsen (sportklasse)

Ronde van Waarderpolder

Harry van Pierre, Job Bosse en Bas de Bruin reden zondag 6 maart de Ronde van de Waarderpolder, Job was 20e, Bas werd 9e en Harry is als 28e geklasseerd. Het was een graad of vijf en halverwege de koers begon het hard te regenen, de omstandigheden waren nogal erbarmelijk te noemen. Zelden zulke koude handen gehad volgens Bas.

Jetze Plat sportman van het jaar

Donderdag 3 maart is UWTC lid Jetze Plat gekozen als sportman van het jaar in Nieuwkoop. Jetze is handbiker en heeft al veel mooie overwinningen behaald. Jetze's seizoen staat nu in het teken van de Paralympische spelen in Rio de Janeiro. Jetze gefeliciteerd namens UWTC en heel veel succes dit seizoen.

Ploegenpresentatie

Vrijdag 18 maart zal de wielrenafdeling van UWTC zich presenteren aan de sponsors. Bij autobedrijf Rovémij in Mijdrecht zal de presentatie plaatsvinden. Rovémij stelt jaarlijks een ploegleiders auto ter beschikking als de renners van UWTC meedoen aan een klassieker en bij het Nederlands Club Kampioenschap. Tevens rijden er auto’s van Rovémij mee in de ronde van Uithoorn. Maar autobedrijf Rovémij heeft ook een warm hart voor de jeugdleden van UWTC en hiervoor is het Rovémij klassement in het leven geroepen. De jeugd kan het hele jaar door punten verdienen bij de wedstrijden en ook tijdens de tijdritten bij de trainingen. Bij de jaarafsluiting van de jeugd worden de winnaars van de bekers van het Rovémijklassement bekend gemaakt.

Het weekend van 5-6 maart is het kampioenschap van Amsterdam verreden. Bij de andere voorjaarskampioenschappen worden alle wedstrijden op één dag verreden. Maar in Amsterdam worden er meer categorieën apart verreden en verdelen ze de wedstrijden over het hele weekend. Bij de jeugd cat 3-4 weer een mooie derde plaats … Lees meer »