Vinken F1 weer kampioen

Geplaatst op: 13 maart 2016

Afgelopen zaterdag was het zover: het jongste team van KV De Vinken moest haar kampioenswedstrijd spelen tegen de F1 van korfbalvereniging Fiducia in Vleuten. De winnaar van dit duel werd kampioen van de zaalcompetitie 2e klasse. Bij gelijkspel zouden beide teams kampioen zijn. Voor beide teams was het dus heel spannend en dat was te merken aan het spel.

Van beide kanten werden veel kansen gemist en er werd slordig gegooid en gevangen. Toch ging het voor De Vinken in het begin beter dan voor Fiducia: na 6 minuten stond het 1-4. Fiducia liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam terug naar 4-4. Gelukkig scoorde De Vinken vlak voor rust weer: ruststand 4-5.

Na rust bleef het spel onrustig en het scorepatroon verliep steeds hetzelfde. Telkens als De Vinken weer 2 of 3 punten voorsprong had kwam Fiducia weer terug waardoor de stand weer gelijk werd. Tot het einde toe bleef het dus heel erg spannend. Een paar minuten voor tijd was De Vinken weer uitgelopen van 9-9 naar 9-11. Fiducia scoorde nog wel 10-11, maar de tijd zat er, tot grote opluchting van alle meegereisde ouders, op.

De Vinken F1 was kampioen. Voor de 2e keer dit seizoen want in het najaar waren ze ook al kampioen geworden. Na afloop van de wedstrijd waren er bloemen, kinderchampagne en heerlijke cakejes voor de hele blije winnaars.

Afgelopen zaterdag was het zover: het jongste team van KV De Vinken moest haar kampioenswedstrijd spelen tegen de F1 van korfbalvereniging Fiducia in Vleuten. De winnaar van dit duel werd kampioen van de zaalcompetitie 2e klasse. Bij gelijkspel zouden beide teams kampioen zijn. Voor beide teams was het dus heel … Lees meer »