De Vinken 1 blijft derde

Geplaatst op: 14 maart 2016

Afgelopen zaterdag stond voor De Vinken 1 de laatste zaalwedstrijd van seizoen 2015-2016 op het programma tegen laagvlieger Koveni. De ploeg uit Nieuwegein keek snel tegen een grote achterstand aan, maar kon in de tweede helft het tij keren en de einduitslag op een respectabele 14-10 brengen. Door de winst van Huizen blijft deze ploeg tweede in poule 3I en mag het Vinkeveense vlaggenschip zich tevreden stellen met nog een jaar in de derde klasse.

Freewheelen

In de Vinkeveense verdediging keerde de van een schouderblessure herstelde Jelle Mul terug in de basisopstelling. Dorien Verbruggen, Emese Kroon en Gideon Leeflang maakten de verdediging compleet. In de aanval begon hetzelfde viertal als vorige week: Rutger Woud, Jerom Stokhof, Annick Stokhof en routinier Mariska Meulstee.

Het vlaggenschip startte goed in de wedstrijd. Rutger Woud legde al snel een doelpunt in de korf, waarna Koveni gelijk maakte naar 1-1. De eerste 17 minuten waren duidelijk voor De Vinken. Koveni speelde slordig, ging niet goed om met balbezit en kon niet de juiste mensen de bal laten krijgen, mede door goed verdedigend werk van De Vinken. De score liep op naar 9-1 door doelpunten van Jelle Mul, Emese Kroon 3x, Mariska Meulstee 2x en Rutger Woud 2x. De laatste dertien minuten waren echter stroperig. Waar het publiek smachtte naar een totale overklassing van De Vinken op Koveni doofde die kaars zeer snel. Enkel Koveni wist de mand te vinden en maakte de ruststand 9-2.

Compleet nieuw vak

Verbouwereerd ging het team van ABN-AMRO naar de kleedkamer. Coach Hans van Dasler dirigeerde zijn team naar het verder uitlopen op Koveni. De Vinken 1 moest zich focussen op minder plaatsfouten en de schoten niet meer lukraak wegschieten zonder precisie. Koveni kreeg eveneens een donderpreek, die direct na rust effect had 9-3.
Rutger Woud tekende keurig in samenwerking met Jerom Stokhof voor de 10-3. De Vinken kreeg meer schoten van Koveni, maar dat kon de vele doelpogingen niet tot doelpunten promoveren. Na een vrije bal en een doorloopbal van Koveni, haalde Dorien Verbruggen haar gram 11-5. Met treffers van de dames Annick Stokhof en Mariska Meulstee trok de stand naar 13-5.

Coach Hans van Dasler haalde zijn complete verdedigingsvak naar de kant, mede door blessures en overbelastingsverschijnselen bij de spelers. Stefan Oussoren, Mark de Haan, Fenne Claassen en Eva Hemelaar vielen in. Koveni liet zich echter niet kleineren in de laatste fase van tweede. Mede door een strafworp van oud-Vinkenlid Rogier Schoenmaker rechtte Koveni de rug en bracht de stand terug naar een draaglijke 13-10. Het slotakkoord was voor invaller Stefan Oussoren die wederom zijn gemiddelde in de Kronieken liet stijgen 14-10.

Terugkijkend

De Vinken 1 eindigt op de derde plek, die helaas geen recht geeft op het spelen van een promotiewedstrijd naar de tweede klasse. De Vinken moest vooral capituleren tegen kampioen Midlandia uit Bunnik. Daarnaast werd er tweemaal onnodig verloren tegen De Corvers en de nummer 2 uit de poule Huizen. Met 237 doelpunten voor en slechts 186 doelpunten tegen heeft het vlaggenschip het naar behoren gedaan. Het totaal aantal competitiedoelpunten van De Vinken 1 staat nu op 14.496. Dit betekent dat in de eerste veldwedstrijd de 15.000 doelpuntengrens zal worden overschreden..

Vooruitkijkend

In de veldcompetitie werden tot nu toe vier van de zeven wedstrijden verloren. Het wordt voor het Vinkeveense vlaggenschip moeilijk om aan te haken voor de plekken 1 en 2. Met winst op Huizen, Fortissimo en De Corvers nestelde zij zich in de middenmoot. Vooral de wedstrijden tegen Gemini, Dijkvogels en DKV (IJ) zijn cruciaal voor het meedoen bovenin of alsnog angst voor de rode lantaarn. Na de oefenwedstrijd tegen Antilopen 4 op zaterdag 26 maart in Leusden, wordt in april gestart met de tweede helft van de veldcompetitie. Op zaterdag 2 april komt DKV (IJmuiden) op bezoek in Vinkeveen om 15.30 uur.

Afgelopen zaterdag stond voor De Vinken 1 de laatste zaalwedstrijd van seizoen 2015-2016 op het programma tegen laagvlieger Koveni. De ploeg uit Nieuwegein keek snel tegen een grote achterstand aan, maar kon in de tweede helft het tij keren en de einduitslag op een respectabele 14-10 brengen. Door de winst … Lees meer »