KDO verliest van Roda’23 door matige tweede helft

Geplaatst op: 14 maart 2016

Na de zwaarbevochten 1-2 uitoverwinning van vorige week tegen De Meteoor, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Roda’23. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Bovenkerkers in eigen huis gelukkig met 2-0 van KDO. Trainer Raymond de Jong besefte zich vooraf terdege dat een driepunter tegen Roda’23 goed zou zijn voor aansluiting in de subtop van de derde klasse C. Ten opzichte van de basisopstelling van vorige week, begonnen Menno Lingeman, Bart Hoving en Mathijs van Rijn vanaf de aftrap in het zonnige De Kwakel.

In de eerste helft zette KDO van meet af aan druk naar voren. Roda’23, voetballend sterker dan de Kwakelaars, had hier duidelijk moeite mee en was duidelijk van slag. In de beginfase van de wedstrijd resulteerde dit veldoverwicht onder andere in een schot tegen de keeper aan van Joeri Stange en een schot rakelings naast van Mathijs van Rijn. In de 20e minuut werd alsnog de verdiende voorsprong op het scorebord gezet door clubtopscorer Mathijs van Rijn. Na een perfecte steekbal van Joris Kortenhorst op Joeri Stange, wist laatstgenoemde vanaf de linkerkant Van Rijn te bedienen, die van dichtbij hard raak schoot, 1-0. De gasten uit Bovenkerk werden hierdoor wakker geschud en wisten door middel van enkele vrije trappen gevaar te stichten in de Kwakelse achterhoede. Na een half uur spelen liet de rechtsbuiten van Roda’23, uit één van deze vrije trappen, een riante mogelijkheid liggen om de gelijkmaker binnen te glijden. In de blessuretijd verzuimde Mathijs Molleman echter om de 2-0 voor KDO binnen te koppen. Na een afgemeten voorzet vanaf links werd de inzet van Molleman bij de tweede paal van de lijn weggewerkt door de defensie van Roda’23.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was het Roda’23 die de regie bepaalde in de wedstrijd. KDO had zichtbaar moeite om de bal n de ploeg te houden, terwijl de Bovenkerkers steeds meer gingen geloven in een resultaat in De Kwakel. Roda’23 oogde frisser dan KDO en kwam in de 64e minuut terecht op 1-1. Een strakke voorzet van de Bovenkerkse rechtsbuiten Roy van Essen kon van dichtbij worden binnengegleden door Amrish Mahabier. Maurice Bartels werd vlak hiervoor gewisseld vanwege een rugblessure van de Kwakelse middenvelder. Na de gelijkmaker kwam Rick Kruit in het veld om KDO aanvallender te laten spelen. Helaas mocht dit ook niet baten en kwam Roda’23 in de 82e minuut zelfs op voorsprong in De Kwakel. Wederom na een succesvolle voorzet van Roy van Essen wist spits Lennart Rust koelbloedig de 1-2 aan te tekenen. Na deze achterstand schakelde KDO over op een 3-4-3 formatie en kon het hiermee wel gevaarlijk worden. Tot twee keer toe was Mathijs van Rijn dichtbij de 2-2, terwijl een vrije trap van Joris Kortenhorst net over ging. Na diverse corners en enkele hachelijke situaties voor het doel van Roda’23, floot de goed leidende scheidsrechter in de 95e minuut voor het einde van de wedstrijd.

Op basis van de tweede helft was de nederlaag meer dan verdiend te noemen, maar in de eerste helft heeft KDO verzuimt om Roda’23 de genadeklap te geven. Door deze nederlaag blijft KDO steevast in de middenmoot van de derde klasse C staan. Het verschil met de koplopers en nummer laatst IVV is in beide gevallen twaalf punten. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars om 14:00 uur een uitwedstrijd op Sportpark Middenmeer tegen Fortius.

Opstelling KDO: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Joris Kortenhorst, Michael Meijer, Timo Kas, Menno Lingeman, Maurice Bartels (49e Bart van der Tol), Mathijs van Rijn, Bart Hoving (68e Rick Kruit en Joeri Stange.

Kwakelse selectie haalt € 1.500,- op voor het Ronald McDonald huis AMC A’dam!

Afgelopen zondag heeft de selectie van KDO zich van haar goede kant laten zien door geld op te halen ten behoeve van het Ronald McDonald Kinderhuis AMC Amsterdam. Rondom de wedstrijd KDO-Roda’23 werd er een blinde poule georganiseerd ten behoeve van het familieverblijf voor gezinnen waarvan een kind is opgenomen in het ziekenhuis. Alle 1.000 loten van € 1,- werden dankzij de enthousiaste selectieleden in een uur tijd verkocht. Nummers 39 en 449 waren deze middag de gelukkige. De twee eigenaren die nummer 39 in zijn bezit hadden (zowel rood als groen), mogen binnenkort een tafeltje voor twee reserveren bij Restaurant Jones in Kudelstaart of Bistro 9 in De Kwakel. Degenen met nummer 449 mochten een prachtige tas met Ajax accessoires in ontvangst nemen, aangeboden door de mogelijke kampioen in de Eredivisie. Al met al, heeft deze actie uiteindelijk € 1.500,- opgeleverd, dit is inclusief een anonieme gift en een forse bijdrage van het bestuur van Roda’23. Alle dank gaat uit naar de gulle geldgevers, wij gaan er vanuit dat het Ronald McDonald Kinderfondshuis voor dit bedrag een prachtige bestemming zal gaan vinden.

Na de zwaarbevochten 1-2 uitoverwinning van vorige week tegen De Meteoor, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Roda’23. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Bovenkerkers in eigen huis gelukkig met 2-0 van KDO. Trainer Raymond de Jong besefte zich vooraf terdege dat een driepunter tegen Roda’23 goed … Lees meer »