Winst voor De Vinken B1 in rommelige wedstrijd

Geplaatst op: 14 maart 2016

Zonder Mark de Rooij, die De Vinken F1 bij hun kampioenswedstrijd moest coachen, begon de ploeg die gesponsord wordt door SMC De Bron ietwat slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Een reden zou het vervroegde tijdstip kunnen zijn, maar feit was dat ook de tegenstander het niet veel beter deed. Een matte eerste helft was het resultaat. Beide ploegen hadden moeite met het rondspelen van de bal en waren vaak na een schot de bal weer kwijt. Met een 2-3 achterstand gingen de Vinkeveners de rust in.

Coach Ingrid Hagenaars gaf in de rust te kennen dat het toch allemaal echt feller en met meer passie moest. Zo’n laatste wedstrijd voor eigen publiek, daar moest toch zeker meer van gemaakt worden.

De woorden misten hun uitwerking niet. Op alle fronten ging het een stukje beter. Door een goede afvang duurden de aanvallen langer. En wanneer je meer schiet heb je ook meer kans om te scoren. Dat gebeurde dan ook. Binnen tien minuten boog de thuisploeg de achterstand om in een een 7-3 voorsprong. ‘Kat in het bakkie’ dacht het publiek. Maar Rohda was het er daar toch niet mee eens. De Amsterdammers namen opeens het heft in handen en slopen dichterbij. Via 7-5 werd het zelfs 8-7. Nadat Finn Kroon op de plaats van Ravi Brockhoff kwam, brak een rommelige slotfase aan. Allereerst ging Lieke van Scheppingen door haar enkel en kon niet verder spelen. Met een speler minder zag het er slecht uit voor De Vinken B1. Gelukkig kon Rosa Boerlage, die toevallig in de sporthal aanwezig was, haar plaats na een paar minuten innemen. Feit was wel dat de spanning weer geheel terug was.

Na de 9-7 sloeg vervolgens bij Rohda het noodlot toe. Bij hen kon een heer niet verder spelen en aangezien zij niemand op de bank hadden, moesten zij de laaste vier minuten met een man minder spelen. De Vinken, met de net gearriveerde Mark de Rooij op de plaats van Tom Vis, maakte daar in de slotfase nog dankbaar gebruik van en liep uit naar 11-7. Dat het uiteindelijk 11-8 werd, was voor de statistieken.

Al met al een wisselvallig zaalseizoen voor deze jonge B1-ploeg. Goede wedstrijden tegen de hooggeplaatste ploegen werden afgewisseld met beduidend mindere wedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen. Over drie weken start het buitenseizoen. Daar kan de ploeg flink aan de bak. Met geheel nieuwe, sterke tegenstanders die allemaal van eerste klas niveau zijn: Fiks B1, Achilles B2 en TOP B2.

Na drie korfballoze weken sloot De Vinken B1 haar zaalseizoen afgelopen zaterdag af tegen Rohda B1. Voor De Vinken stond er niks meer op het spel. Het zou bij een plek in de middenmoot blijven. Rohda daarentegen kon bij winst de laatste plaats overdragen aan AW.DTV. Zonder Mark de Rooij, … Lees meer »