VZOD 2 en 3 promoveren, 1 handhaaft

Geplaatst op: 15 maart 2016

Afgelopen zaterdag mocht VZOD 3 in eigen huis aantreden tegen de Vinken 3. Waar VZOD vorige week verzuimd had punten te pakken tegen KZ/Danaïden, moest men in deze laatste zaalwedstrijd van het seizoen minimaal een gelijkspel behalen om promotie naar de 3e klasse veilig te stellen. Coach Gradus van Limpt had er zichtbaar vertrouwen in, aangezien hij voor de gelegenheid in pak was gekomen. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en liepen tot een 3-3 stand gelijk op. Na tien minuten gespeeld te hebben wist VZOD echter de spanning van zich af te schudden en een voorsprong op te bouwen. Via doelpunten van Maaike Heil, Arjan de Boer-Westerhof en Laura de Jong wist VZOD 3 uit te lopen tot een stand van 8-3. Met een doorloopbal wist Barry van Limpt de stand net voor rust op een comfortabele voorsprong van 9-3 te brengen. Waar het scoren in de eerste helft zo gemakkelijk leek te gaan, wist VZOD na rust niet direct de korf te vinden. Dit gaf de Vinken de kans om de achterstand te verkleinen naar een stand van 9-5. Gelukkig was het Ivana van Limpt die voor VZOD van afstand de korf weer wist te vinden, waarbij Barry van Limpt via een prachtige omdraaibal de stand naar 11-5 wist te brengen. Hierna viel het wederom even stil en was het wederom de Vinken die de korf wel konden vinden. Dit was echter niet iets waar VZOD 3 zenuwachtig van werd en met nog een kwartier te spelen trokken ze de wedstrijd volledig naar zich toe via doelpunten van wederom Ivana van Limpt en Laura de Jong. Het mooiste doelpunt werd door VZOD toch wel voor het laatst bewaard, via een één-tweetje tussen de voor Frank te Riele gewisselde Frank van den Berg en Barry van Limpt werden de tegenstanders om de tuin geleid en werd de eindstand bepaald op 15-8. Met deze overwinning behaalde VZOD 3 genoeg punten om volgend jaar naar de derde klasse te promoveren. Een welverdiende beloning voor de sterk stijgende lijn die dit relatief jonge team sinds het begin van de zaal te pakken heeft.

Het was een belangrijke dag voor VZOD want naast VZOD 3 had ook VZOD 2 nog kans op promotie. In een streekderby tegen de Vinken moest nog één punt gehaald worden om de overgang naar de 3e klasse veilig te stellen. Het massaal meegereisde VZOD-publiek kleurde de tribunes blauw en moedigde de reserves van VZOD/FIQAS aan. Nagenoeg de gehele wedstrijd was VZOD duidelijk sterker maar aan het eind kwamen de Vinken toch nog even dichterbij. Gelukkig was de eindstand ruim in het voordeel van VZOD en kan met een gerust hart weer een vervolg gegeven worden aan de veldcompetitie  waar VZOD 2, vlak voor de winterperiode, de koppositie wist te bemachtigen.

VZOD/FIQAS 1 speelde de laatste zaal wedstrijd om des keizers baard nadat op 20 februari het verblijf in de 2e klasse al veilig gesteld was tegen ZKC’31. De tegenstander van afgelopen zaterdag, Velocitas uit Leiderdorp, was aan het eind van het zaalseizoen een maatje te sterk voor de Kudelstaarters die een aantal belangrijke spelers mistten.  Al met al een goede winter voor VZOD waarin de aansluiting van 2 en 3 met het eerste is veilig gesteld.

Afgelopen zaterdag mocht VZOD 3 in eigen huis aantreden tegen de Vinken 3. Waar VZOD vorige week verzuimd had punten te pakken tegen KZ/Danaïden, moest men in deze laatste zaalwedstrijd van het seizoen minimaal een gelijkspel behalen om promotie naar de 3e klasse veilig te stellen. Coach Gradus van Limpt … Lees meer »