Escape TopBanner

'De Windroos' nieuwe basisschool in Mijdrecht


Geplaatst op: 17 maart 2016

De Windroos: dat is de naam voor de nieuwe school in Mijdrecht. De Windroos ontstaat door de fusie tussen de Twistvliedschool en Proostdijschool per 1 augustus 2016. De nieuwe naam is donderdag 17 maart op feestelijke wijze onthuld door de leerlingen van de scholen zelf.

Het was een gezellige drukte tijdens de bekendmaking van de nieuwe naam op het schoolplein van de Proostdijschool. Ouders, uiteraard alle kinderen van de Twistvliedschool en de Proostdijschool, en namens de gemeente wethouder Mw. Erika Spil en de heer Hoogenboom waren op een zonovergoten ochtend present. . Acht leerlingen droegen allemaal een bord met een letter, en na het omdraaien van de borden was daar de nieuwe naam De Windroos.

Nieuw onderwijsconcept

De Windroos komt op de locatie van de huidige Proostdijschool. De schoollocatie wordt de komende maanden aangepast aan een nieuw onderwijsconcept, waarmee De Windroos vanaf de fusie gaat werken.

Creatief en zelfstandig

Het nieuwe onderwijsconcept sluit aan op de ‘5 pijlers van Dalton’. In het Daltononderwijs ligt de nadruk op samenwerken, verantwoordelijkheid, zelfreflectie, de ontwikkeling van zelfstandigheid en effectiviteit. Brede vorming staat voorop: op cognitief, cultureel, sportief en sociaal-emotioneel gebied. De Windroos is daarmee de eerste Datlonschool in de gemeente De Ronde Venen.

Succesvol de vleugels uitslaan

Het doel is om kinderen te stimuleren in hun zelfstandigheid en creativiteit, waarbij er volop aandacht blijft voor kernvakken als rekenen, taal en spelling. Zodat zij na het doorlopen van de basisschool met veel vertrouwen de volgende stappen in hun (persoons)ontwikkeling kunnen zetten. De nieuwe naam van de school ‘De Windroos’ sluit aan bij de Dalton-pijlers: kinderen kunnen in alle richtingen uitwaaien om hun vleugels uit te slaan, dankzij hun eigen keuzes en sterke persoonsontwikkeling. Maar ook kinderen vanuit alle windrichtingen zijn welkom op onze nieuwe school.

Een rijke leeromgeving

De leerlingen krijgen les in een gemoderniseerd schoolgebouw, actueel gemaakt naar de huidige tijd. Zo worden meer creatieve en ‘rijkere’ leerplekken gecreëerd. Het is niet alleen een likje verf, maar samen met architecten en onderwijskundigen goed kijken naar wat kinderen van deze tijd nodig hebben wat betreft een rijke leeromgeving. Om samen de toekomst succesvol tegemoet te treden.

Ouders die geïnteresseerd zijn in deze nieuwe school voor Daltononderwijs kunnen voor meer informatie uiteraard contact opnemen met de huidige directies van de Twistvliedschool en de Proostdijschool.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'De Windroos' nieuwe basisschool in Mijdrecht

De Windroos: dat is de naam voor de nieuwe school in Mijdrecht. De Windroos ontstaat door de fusie tussen de Twistvliedschool en Proostdijschool per 1 augustus 2016. De nieuwe naam is donderdag 17 maart op feestelijke wijze onthuld door de leerlingen van de scholen zelf. Het was een gezellige drukte tijdens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: