BlomBlom Mijdrecht
Aldrik Dijkstra bezoekt OBS Willespoort op Dag van de Leerplicht

Aldrik Dijkstra bezoekt OBS Willespoort op Dag van de Leerplicht


Geplaatst op: 17 maart 2016

Wethouder Aldrik Dijkstra bezocht donderdag 17 maart samen met leerplichtambtenaren de Openbare Basisschool Willespoort in Wilnis. Aanleiding voor het bezoek is de jaarlijkse nationale Dag van de Leerplicht. Met een leuke quiz werd de kennis van de leerlingen van groep 8 getoetst over hun rechten en plichten op goed onderwijs. Het doel van de Dag van de Leerplicht is om meer bewustzijn te creëren over leerplicht en jongeren te stimuleren een diploma te behalen.

De quiz bestond uit stellingen die de kinderen moesten beantwoorden met waar of niet waar. De stellingen waren bijvoorbeeld ‘Als je 4 jaar bent, MOET je naar school’ , ‘Je krijgt een dagje vrij van school als je naar de verjaardag van je oma moet’ , en ‘Je mag stoppen met school als je 16 jaar bent’ . De quiz leidde tot leuke reacties van de leerlingen. Twee leerlingen met de meeste goede antwoorden, ontvingen een VVV cheque. Na afloop  stelden de leerlingen ook nog vragen aan wethouder Aldrik Dijkstra. Zo wilden de leerlingen graag weten of de wethouder vroeger wel eens gespijbeld had. De wethouder liet weten dat hij dat inderdaad wel eens gedaan had, maar dat hij toen zóveel uur moest inhalen dat hij zijn tijd voortaan wel beter kon besteden.

De Leerplichtwet is ooit ontstaan om kinderen te beschermen tegen kinderarbeid. Ook nu nog beschermt de leerplichtwet de leerlingen als het gaat om het recht op onderwijs. Samen met de scholen zien leerplichtambtenaren van de gemeente erop toe dat kinderen en jongeren ook daadwerkelijk naar school gaan. In de regio Utrecht Noordwest werken de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden samen via het Regionaal Bureau Leerplicht. De leerplichtambtenaren werken vanuit dit centrale punt om schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten tegen te gaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aldrik Dijkstra bezoekt OBS Willespoort op Dag van de Leerplicht

Wethouder Aldrik Dijkstra bezocht donderdag 17 maart samen met leerplichtambtenaren de Openbare Basisschool Willespoort in Wilnis. Aanleiding voor het bezoek is de jaarlijkse nationale Dag van de Leerplicht. Met een leuke quiz werd de kennis van de leerlingen van groep 8 getoetst over hun rechten en plichten op goed onderwijs. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: