Winst voor Dames 1 Basketball

Geplaatst op: 20 maart 2016

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 thuis tegen de Blue Arrows. Argon begon sterk en in de openingsfase kwamen de dames uit Driebergen-Zeist nauwelijks aan bod. Daarna herstelden zij zich en in de rust was de stand 14-15 dan ook met een lichte voorsprong voor de Blue Arrows geworden. De ervaren scheidsrechter Els Alkema en Hennie Voorend hadden een pittige klus om de wedstrijd in goede banen te leiden. Door de spanning liep het foutenaantal op en moest Wilma Romeijn dan ook met 5 fout afvallen. Om en om namen de dames de koppositie van elkaar over. Shirley Joan van Brederode en Petra Dekker maakten bij Argon de meeste punten. In de laatste minuut stonden de Argonauten  met 2 punten voor en vroegen de Blue Arrows hun derde time out aan. Hierdoor konden de coaches Tineke Mijts en Angelique de Langen de dames nog een laatste keer tactisch toespreken. De opdracht was dan ook om slim te verdedigen, geen fouten meer te maken en de wedstrijd uit te spelen. De ervaren Liljan van der Wilt en Ineke Spraakman pepten alle dames waaronder Nadi Blokhuis, Anouk Tiemersma en Marike van Putten nog op om alles uit de kast te halen. De verdediging van de Argonauten hield stand en dames 1 won deze spannende wedstrijd met 42-40.

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 thuis tegen de Blue Arrows. Argon begon sterk en in de openingsfase kwamen de dames uit Driebergen-Zeist nauwelijks aan bod. Daarna herstelden zij zich en in de rust was de stand 14-15 dan ook met een lichte voorsprong voor de Blue Arrows geworden. De ervaren … Lees meer »