001 - Week van de ontmoeting
Opruimtoppers tegen zwerfafval Uithoorn enthousiast aan de slag

Opruimtoppers tegen zwerfafval Uithoorn enthousiast aan de slag


Geplaatst op: 21 maart 2016

 In de week van 14 tot en met 19 maart was de week van Nederland Schoon. De gemeente Uithoorn deed hier ook aan mee. Inwoners konden zich hiervoor aanmelden.

Ella en Laura houden al regelmatig de eigen buurt (Meerwijk) schoon door zwerfafval te rapen. Vies werkje, maar daar deinzen de dames niet voor terug. Toen ze hoorden dat je van de gemeente ook hesjes en grijpers kreeg om te helpen, twijfelden ze geen moment. Uiteindelijk verzamelden ze nog meer meiden uit de klas om zich heen. De 'mannen' Rafael en Julian gingen ook op pad, maar dat met de boot door de Molenvaart. Dit leverde één volle vuilniszak op.

Yente, Julia, Elise, Danique, Laura en Ella gingen enthousiast op pad, gewapend met een echte grijper en een oranje hesje. De mama's zorgden voor de bolderkar met verzameld vuil en wat lekkers onderweg. Wat een complimenten hebben de meisjes onderweg gekregen. De vuilniszakken werden steeds voller en de straten veel schoner. De route ging langs de de Molenvaart, Schans, Schoolstraat, Karveel en weer terug naar de F-Buurt. De mannen hebben de oevers van de Molenvaart schoongemaakt. Donderdag en vrijdag zijn de meiden na school weer doorgegaan met zwerfvuilruimen.

Het is verbazingwekkend hoeveel vuil de kinderen tot en met vrijdag hebben ingezameld. Vrijdag eindigde de route bij school. Schoolgenootjes kwamen zelfs vragen of ze dit elke vrijdag deden. Het leek ze namelijk ook wel leuk om te doen. Deze kinderen hielpen daarna nog mee om het schoolplein van de springschans schoon te maken. Dat leverde gelijk weer een volle vuilniszak op.

Het is goed om te zien dat deze kinderen al zo bewust zijn dat afval niet op straat hoort te liggen. Ze hebben veel blikjes, ballonresten, plastic zakjes, snoeppapiertjes, verpakkingen van de snackbar, lege pakjes sigaretten, lege wijnflessen en één autoband gevonden.
De meisjes hopen natuurlijk dat de opgeruimde straten nu ook schoon blijven. Als iedereen nou eens één zwerfie per dag op zou rapen, dan zouden de straten veel schoner worden en blijven!
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opruimtoppers tegen zwerfafval Uithoorn enthousiast aan de slag

 In de week van 14 tot en met 19 maart was de week van Nederland Schoon. De gemeente Uithoorn deed hier ook aan mee. Inwoners konden zich hiervoor aanmelden. Ella en Laura houden al regelmatig de eigen buurt (Meerwijk) schoon door zwerfafval te rapen. Vies werkje, maar daar deinzen de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: