001 -Brouwer Transport

Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’ in NME-centrum


Geplaatst op: 19 april 2012

Op woensdag 18 april kwamen de leerlingen van groep 1/2 van basisschool Proostdij uit Mijdrecht op bezoek in NME-centrum De Woudreus. Zij waren de eerste bezoekers aan de tentoonstelling ‘Over Nachten'. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen van groep 1 tot en met 4. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Rabobank Rijn en Veenstromen.

De speel- en speurtentoonstelling speelt zich af in een mooi, donker en sfeervol bos. In het bos is het avond. Het lijkt stil, maar de dieren slapen nog niet. Als je goed luistert hoor je de bosuil, misschien zie je de kleine oogjes van de ree en die vogeltjes in de lucht...? Dat zijn de vleermuizen die vliegen tijdens de schemering, op zoek naar eten.

De dieren die de kinderen in dit bos tegenkomen zijn de vos, het reekalf, het konijn, de bunzing, de rat, de nachtegaal, kerkuil, slakjes en nachtvlinders. Voor de kleine bezoekers een mogelijkheid om de dieren eens van dichtbij te zien, te voelen, te horen wat voor geluid ze maken en om meer over het leven van de dieren te weten te komen.

Daarnaast kunnen bezoekertjes in een boomhut klimmen of in een molshoop kruipen waar ze kennis maken met het ondergrondse leven van mol en bosmuis. Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken in de tentoonstelling ‘Over Nachten'.

De tentoonstelling staat in het NME-centrum tot en met 4 juli 2012.
Op woensdagmiddag is ‘Over Nachten' open voor iedereen (met uitzondering van woensdagmiddag 2 mei). Dus kom gezellig langs! De toegang is gratis.

Het bezoekadres is NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a, 3648 XR Wilnis, tel 0297-273692. E-mail: info@nmederondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’ in NME-centrum

Op woensdag 18 april kwamen de leerlingen van groep 1/2 van basisschool Proostdij uit Mijdrecht op bezoek in NME-centrum De Woudreus. Zij waren de eerste bezoekers aan de tentoonstelling ‘Over Nachten'. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen van groep 1 tot en met 4. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: