02 - Senior  sportief actief 2e week

Bewoners Rietlanden Aalsmeer denken mee over kunst


Geplaatst op: 17 april 2012

Bewoners van de Rietlanden kunnen meepraten en meedenken over de realisatie van toegepaste kunst in hun wijk. De voorstellen zijn uitwerkingen van eerdere suggesties van bewoners. De bewoners wilden vooral kunst met een praktische inslag. Bijvoorbeeld het verfraaien van de openbare ruimte. De bewoners kunnen nu tot 7 mei reageren op de uitgewerkte voorstellen via de website www.aalsmeer.nl of schriftelijk aan de gemeente. De voorstellen en tekeningen zijn in te zien op de website of op het gemeentehuis. Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Ik vind de voorstellen voor De Rietlanden inspirerend. Door deze voorstellen wordt de openbare ruimte meer één geheel en krijgt het iets extra's. Ik ben erg benieuwd wat de bewoners van de Rietlanden van de voorstellen vinden en hoop op veel reacties."

Voorstellen
De voorstellen voor de toegepaste kunst zijn een uitwerking van de suggesties die de bewoners vorig jaar oktober ingebracht hebben.
De uitgewerkte voorstellen gaan bijvoorbeeld over verschillende ontwerpen voor een steiger in de vijver, een zitelement in de speeltuin, een eko eiland in de vijver met daarop een zogenaamd dierenhotel (kunstzinnig insectenhuis) en kunst die de naam De Rietlanden zal versterken.
Er zijn ook voorstellen om rietkragen in de vijver aan te leggen en plantenmatten met lisdodden en zwanebloemen In de Zonnedauwlaan is het idee om een rij bloesemdragende bomen (bijv. peren) te planten. Het idee is om het bestaande voetbalveldje, op verzoek van veel bewoners, te vergroten. Het blijft wel verscholen tussen twee groene eilanden.

Reactietermijn
De bewoners hebben tot 7 mei de tijd om te reageren op de voorstellen. De voorstellen zijn in te zien op de website www. Aalsmeer.nl /rietlanden. De reactie kan gegeven worden door het sturen van een email naar info@aalsmeer.nl tnv Project De Rietlanden, mevrouw Caroline Jansen of schriftelijk naar Gemeente Aalsmeer, Postbus 253,1430 AG Aalsmeer. Voor meer informatie bel gemeente Aalsmeer 0297-387575 en vragen naar mevrouw Caroline Jansen.

Planning
Een uitgebreide planning is te vinden op de website.
Tot 7 mei leveren bewoners hun reacties op de voorstellen in. Daarna volgt via de website een terugkoppeling wat er met de reacties gebeurt. In het najaar worden de kunstwerken en de toevoegingen in openbare ruimte gerealiseerd.
Eind 2012 staat een feestelijke afsluiting en oplevering van de wijk gepland.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewoners Rietlanden Aalsmeer denken mee over kunst

Bewoners van de Rietlanden kunnen meepraten en meedenken over de realisatie van toegepaste kunst in hun wijk. De voorstellen zijn uitwerkingen van eerdere suggesties van bewoners. De bewoners wilden vooral kunst met een praktische inslag. Bijvoorbeeld het verfraaien van de openbare ruimte. De bewoners kunnen nu tot 7 mei reageren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: