001 - Escaperoom aglemeen

Speeltuin ‘De Meijert’ feestelijk geopend


Geplaatst op: 17 april 2012

Met een zonnige en gezellige feestmiddag is speeltuin ‘De Meijert' zaterdag geopend. Meer dan tachtig kinderen en vele volwassenen waren erbij, terwijl de jeugd de hoofdrol speelde. Buurtkinderen gingen wethouder Kees Schouten voor op het nieuwe ‘avonturenpad' waarna de rest volgde. Met een lange rij kinderen trok de wethouder aan een touw om het naambord te onthullen.

Daarop staat ‘speeltuin De Meijert' in vrolijk gekleurde en speels dansende letters met kinderen eraan en eromheen tegen een zonnige achtergrond. Het bord eronder maakt nog eens dubbel duidelijk dat het om een speelveld gaat en geen uitrenplek voor honden. De nieuwe toestellen zijn zaterdag grondig uitgetest. Vooral op toestellen waar je evenwichtsgevoel voor nodig is, waren veel kinderen steeds in beweging.

Veranderingen
Dat voorbeeld heeft wethouder Kees Schouten goed opgevolgd. Op de fiets kwam hij naar het park in informele outfit en hij was zo sportief om het complete circuit af te leggen zonder hulp. Na die inspanning hielp een flinke rij kinderen met een lang touw hem het laken van het bord te trekken. De ouders uit de buurt kregen zijn complimenten voor hun initiatief. "Als gemeente willen we inwoners graag een rol laten spelen bij veranderingen. Geweldig dat we met elkaar nu deze ideeën van buurtbewoners zelf hebben kunnen realiseren. Dit zijn echt uitdagende toestellen die wel wat souplesse van je vragen om ze de baas te worden. We hopen dat iedereen uit de omgeving blij is met het ontwerp. Nu wil ik direct een oproep doen aan iedereen om een oogje in het zeil te houden en het park samen mooi te houden zonder zwerfvuil of poep."

Avonturenpad
De wethouder bedankte woningcorporatie GroenWest voor de financiële bijdrage. Ook heeft de corporatie meebetaald aan de vernieuwde speelplek aan de Prinses Marijkelaan, waar wel huurwoningen staan. "Voor het belang van een wijk willen wij ook over de straten met ons bezit heen kijken. Wij vinden het belangrijk dat er draagvlak is als zoiets wordt gerealiseerd samen met allerlei mensen uit de buurt", verklaart Ger Buijs, vestigingsmanager locatie Mijdrecht.
"Als andere bewoners elders net als deze ouders zo betrokken zijn en zo goed voorbereid hun wensen aangeven, wil de gemeente waar mogelijk graag faciliteren", vult Marcel Wolswijk aan als projectleider wijkgericht werken. Het college wil deze wijkgerichte aanpak uitbreiden door meer overleg met bewoners, ook in andere delen van De Ronde Venen.

Het terrein is flink veranderd: het veld is vrij vlak en goed gedraineerd. Als het gras hoger is, komt er een doeltje bij. De nieuwe houten toestellen staan in een vrij zonnig deel en zijn goed zichtbaar vanaf de Heemraadsingel en Ridderschapsstraat. Volgens de wensen van ouders voor een ‘avonturenpad', schommel en speeltorentje met glijbaantje voor de kleinsten ontwierp ambtenaar Ronald Schoots als beheerder speelplekken de huidige inrichting.

Zaklopen
De organiserende vrijwilligers van de Heemraadsingel en Ridderschapsstraat waren zaterdag blij verrast met de enorm gezellige drukte. "Zoveel mensen had ik nooit verwacht. Alle kinderen zijn zo leuk aan het spelen, het gaat allemaal gewoon vanzelf goed", constateerde een van hen tevreden. De vrijwilligers hadden het terrein extra feestelijk ingericht met grote trossen ballonnen en felgekleurde vlaggetjeslijnen als vrolijke versiering en allerlei extra spelletjes verspreid over het gras. Overal waren kinderen actief: op de toestellen, met zaklopen, Twister, voetballen, blikgooien, of spijkerpoepen tot koekhappen en spekkie happen. Al ging dat laatste het snelste vanuit de schaal...

Een flinke groep kinderen had zaterdag overduidelijk veel plezier in en van het park, precies zoals bedoeld voor het openingsfeest en de toekomst. Een uitgebreide serie beelden van het feest, zijn te zien via de uitzending van de lokale omroep Midpoint FM en het openbare online foto album:
http://www.mijnalbum.nl/Album-KSDORB88

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Speeltuin ‘De Meijert’ feestelijk geopend

Met een zonnige en gezellige feestmiddag is speeltuin ‘De Meijert' zaterdag geopend. Meer dan tachtig kinderen en vele volwassenen waren erbij, terwijl de jeugd de hoofdrol speelde. Buurtkinderen gingen wethouder Kees Schouten voor op het nieuwe ‘avonturenpad' waarna de rest volgde. Met een lange rij kinderen trok de wethouder aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: