KDO zit Diemen dwars in titelstrijd na een doelpuntrijk gelijkspel

Geplaatst op: 3 april 2016

Voor KDO stond afgelopen zondag de zware uitwedstrijd tegen Diemen op het programma. Diemen, vorig seizoen gepromoveerd vanuit de vierde klasse, doet het dit seizoen boven verwachting goed in de derde klasse C. Het team van trainer Martin van Egmond behoort zelf tot één van de vier titelkandidaten in de slotfase van de competitie. Om kansrijk te blijven voor het kampioenschap mocht Diemen tegen de Kwakelaars geen misstap begaan. Trainer Raymond de Jong startte net als tegen Fortius met Bart van der Tol in de spits en Mathijs van Rijn (niet getraind deze week) begon hierdoor op de bank.

In de beginfase van de wedstrijd had KDO moeite met het beweeglijke systeem van Diemen. KDO was duidelijk zoekende, naarmate het duel vorderde kropen de Kwakelaars uit haar schulp. In de 25e minuut werd Joeri Stange neergehaald in het zestienmetergebied van de thuisploeg. Waar het Kwakelse kamp uitging van een strafschop, besloot de scheidsrechter dit voorval te negeren. De wedstrijd golfde vervolgens op en neer, waarbij beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onderdeden. In de 35e minuut kwam Diemen uit het niets op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant richting de tweede paal werd door de Kwakelse defensie verkeerd ingeschat. De mee opgekomen laatste man van Diemen kon hierdoor eenvoudig de 1-0 binnenkoppen. Twee minuten later wist de thuisploeg zelfs op 2-0 te komen, toen een schot vanaf twintig meter in de verre hoek verdween. Deze twee doelpunten zorgde ervoor dat KDO met meer venijn ging spelen en in de 43e de verdiende aansluitingstreffer te maken. Na een een-tweetje tussen Menno Lingeman en Joeri Stange werd het schot van laatstgenoemde van de lijn gehaald. In de rebound kon Bart van der Tol de bal in het doel lopen, 2-1. In de blessuretijd van de eerste helft wist Joris Kortenhorst met een prachtige vrije trap de 2-2 aan te tekenen, wat ook de ruststand betekende.

Al vroeg in de tweede helft liet Diemen zien dat zij zeer effectief met hun geboden kansen omgaan. Na een snel uitgevoerde counter werd het in de 47e minuut 3-2 voor de thuisploeg en was de positieve stemming van de rust snel verdwenen. Toch bleef KDO hard werken voor elke bal en gaf zich niet zo maar verloren deze middag. Na ruim een uur spelen kregen de Kwakelaars loon naar werken doordat de gelijkmaker op het scorebord verscheen. Na een slimme actie van Joeri Stange wist hij Joris Kortenhorst in kansrijke positie te zetten. Op twee meter van het doel wist Kortenhorst vervolgens zijn tweede treffer van de middag te maken, 3-3. Raymond de Jong bracht na dit doelpunt twee aanvallende wissels. Eerst kwam Mathijs van Rijn binnen de lijnen, even later deed Rick Kruit exact hetzelfde.

In dit spectaculaire duel had KDO tot twee keer toe de 3-4 kunnen maken. Joeri Stange kwam oog in oog met de doelman van Diemen, zijn inzet ging echter over. Enkele minuten later werd een bekeken kopbal van Rick Kruit van de lijn gehaald. Tot grote ontsteltenis van de Kwakelaars leek Diemen in de slotfase van de wedstrijd toch aan het langste eind te gaan trekken. Na een lange rush van de rechtermiddenvelder van de gastheren kon hij ongehinderd de bal vanaf twintig meter in de verre hoek schieten, 4-3. Een grote ontlading bij Diemen was het gevolg en dit zou dan ‘het geluk van de kampioen’ moeten zijn. KDO wilde echter niet meewerken aan dit feestje en ging als collectief tot het ‘gaatje’. In de 89e minuut kreeg de Kwakelse ploeg waar het recht op had en kwam alsnog op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Erik Verbruggen de bal terug op zijn zwager Bart van der Tol. Van der Tol schoot de bal vervolgens via de onderkant van de lat resoluut in het doel, 4-4. Dit was even later ook de eindstand van het spraakmakende duel in Diemen.

KDO was logischerwijs blij met het uiteindelijke resultaat en liet deze middag zien dat het voor geen enkele ploeg in de derde klasse C angst hoeft te hebben. Zodra de Kwakelse ploeg geloof in zichzelf heeft en uitstraalt zullen er nog enkele mooie wedstrijden kunnen komen dit seizoen. Om te beginnen volgende week zondag in De Kwakel tegen nummer vier OSV.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger (65e Mathijs van Rijn), Mathijs Molleman, Michael Meijer, Erik Verbruggen, Maurice Bartels, Menno Lingeman (75e Rick Kruit), Bart van der Tol en Joeri Stange.

Voor KDO stond afgelopen zondag de zware uitwedstrijd tegen Diemen op het programma. Diemen, vorig seizoen gepromoveerd vanuit de vierde klasse, doet het dit seizoen boven verwachting goed in de derde klasse C. Het team van trainer Martin van Egmond behoort zelf tot één van de vier titelkandidaten in de … Lees meer »