VZOD/FIQAS wint derby tegen KIOS

Geplaatst op: 5 april 2016

Na een goed zaalseizoen waarbij een plaats in de middenmoot behaald werd, stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd op het veld op het programma. En direct een derby want KIOS uit Nieuw-Vennep was de bezoekende partij aan de Wim Kandreef. VZOD/FIQAS kende een wisselvallige eerste helft van het veldseizoen waarbij regelmatig met een minimaal verschil verloren werd. Daarbij moet worden aangetekend dat er, door blessures, nooit in de sterkste opstelling gespeeld werd. Zo was Martijn Vervark de gehele eerste seizoenshelft geblesseerd.

Zaterdag speelde Nils van Os voor de geschorste Bart Verheul. VZOD/FIQAS schoot uit de startblokken. Voor KIOS goed en wel wist wat er gebeurde stond er al een 3-0 stand op het scorebord, via doelpunten van onder andere Alyssa te Riele en Martijn Vervark. Langzaam kwam KIOS enigszins in de wedstrijd en na 25 minuten spelen was de stand 6-4. Beide ploegen moesten duidelijk wennen aan de omstandigheden op het veld, waarbij de altijd aanwezige wind op de Wim Kandreef een bepalende factor bleek. Regelmatig werden aanvallen tegen wind opgezet, dat het scoren niet eenvoudiger maakte. KIOS leek toch iets beter met de omstandigheden om te gaan en 6 minuten voor de rust was de stand gelijk: 6-6. Het was de thuisploeg die toch met een voorsprong de kleedkamer opzocht via een afstandsschot van Chiel van Leeuwen.

Trainer coach Frits Visser, overigens aan zijn vijfde en laatste seizoen bezig bij de Kudelstaarters, wist in de rust zijn ploeg de juiste aanwijzingen mee te geven. Nauwelijks in het veld bracht Josine Verburg de marge weer op twee doelpunten:8-6. Daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er om en om gescoord. Bij een 10-8 stand was Martijn Vervark zijn tegenstander, niet voor het eerst deze wedstrijd te slim af en de terecht gegeven strafworp werd door hem feilloos benut 11-8. Het moet echter gezegd dat VZOD/FIQAS in deze periode van de wedstrijd het geluk, in tegenstelling tot de eerste helft van het seizoen, wel aan haar kant had. Want KIOS mistte een aantal opgelegde kansen. Doordat VZOD/FIQAS een aantal onnodige fouten maakte was KIOS in staat de marge niet groter te laten worden dan twee doelpunten. Vier minuten voor tijd wist KIOS zelfs de aansluitingstreffer te maken, en leken de toeschouwers nog een spannende slotfase tegemoet te gaan. Het was echter Martijn Vervark die via een afstandsschot, (zijn zevende treffer deze wedstrijd) een eind maakte aan alle onzekerheid: eindstand 15-13. Door deze overwinning klimt VZOD/FIQAS een plaats op de ranglijst en staat nu op een vijfde plaats. Aanstaande zaterdag is weer een streekgenoot de tegenstander. De Kudelstaarters gaan dan op bezoek bij Atlantis in Mijdrecht.

Na een goed zaalseizoen waarbij een plaats in de middenmoot behaald werd, stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd op het veld op het programma. En direct een derby want KIOS uit Nieuw-Vennep was de bezoekende partij aan de Wim Kandreef. VZOD/FIQAS kende een wisselvallige eerste helft van het veldseizoen waarbij … Lees meer »