Reuzendoder KDO schakelt OSV definitief uit voor het kampioenschap

Geplaatst op: 11 april 2016

Na het zwaarbevochten, maar dik verdiende 4-4 gelijkspel van vorige week tegen Diemen, mochten de Kwakelaars afgelopen zondag thuis aantreden tegen OSV. De ploeg uit Amsterdam deed op voorhand nog steeds mee in de titelrace, maar mocht zich in De Kwakel geen volgende misstap veroorloven. Trainer Raymond de Jong kon tegen OSV niet beschikken over Joeri Stange, die vanwege familieomstandigheden het duel aan zich voorbij moest laten gaan. Hiervoor in de plaats startte, de altijd gretige, Rick Kruit in de basis bij KDO.

Onder zonnige weersomstandigheden kon de wedstrijd niet beter beginnen voor de Kwakelaars. Nadat de toss werd verloren, mocht KDO direct richting de eigen kantine voetballen, wat al snel leidde tot succes. Een diepe bal van Maurice Bartels vanaf de aftrap op Menno Lingeman zorgde namelijk direct voor paniek achterin bij de Amsterdammers. Lingeman liep namelijk zijn directe tegenstander eruit en werd vervolgens moedwillig hard onderuitgehaald door de Amsterdamse doelman, die blij mocht zijn dat hij slechts geel kreeg. Een penalty was het gevolg, die door Rick Kruit onberispelijk werd binnengeschoten, 1-0 na een halve minuut spelen. Een minuut later had het al 2-0 kunnen zijn toen een vrije trap van Joris Kortenhorst aan de linkerkant van het veld rakelings naast ging.

Na deze voortvarende start van KDO ontspon zich een fase in de wedstrijd, waarbij beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. In de 20e minuut werd Menno Lingeman weer hard geraakt door de doelman van OSV, hierna werd al snel duidelijk dat zijn enkel dik werd en dus helaas zijn wedstrijd moest staken. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek s ’avonds dat Menno zijn enkel niet gebroken is en dat hij aanstaande vrijdag terug moet komen voor een controle. Mathijs van Rijn was zijn vervanger een paar minuten later. OSV wilde zich niet zo maar verloren geven en liet dit vooral in de duels blijken. Menigmaal moest de Kwakelse verzorger het veld betreden om spelers van KDO op te lappen, zoals ook Rick Kruit, waarop een forse overtreding werd gemaakt. Gelukkig liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen door dit harde spel van de Amsterdammers en stichtte via corners en vrije trap regelmatig gevaar. Een bal werd van de lijn gehaald, een kopbal net naast waren enkele voorbeelden van de wapenfeiten van KDO. In de 38e minuut kregen de Kwakelaars ook waar het recht op had, namelijk het tweede doelpunt van de middag. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door OSV half weggewerkt en opgepikt door Rick Kruit. Op de rand van het zestienmetergebied nam Kruit de bal aan en schoot op prachtige wijze de 2-0 tegen de touwen. Vlak voor rust mocht invaller Mathijs van Rijn zijn handen dichtknijpen toen hij maar geel kreeg na een harde tackle op een Amsterdamse speler. Met een 2-0 stand werd even later de rust bereikt.

Vlak na de rust kon Mathijs van Rijn uit een corner bij de tweede paal vrij inkoppen. Hij kopte echter naar beneden toe, waardoor de bal nog net van de lijn kon worden gehaald. Dit bleek ook zijn laatste kans van de wedstrijd te zijn, want na wederom een overtreding kreeg hij zijn tweede gele kaart van de middag en mocht hij gaan douchen. Als reactie hierop bracht trainer Raymond de Jong Bart Hoving binnen de lijnen ten koste van de gehavende doelpuntenmaker Rick Kruit. Met tien man was de vechtlust van KDO een genot om te zien voor het Kwakelse publiek. Als team werd er gestreden en nauwelijks ruimte weggegeven voor OSV. Met één man minder waren alsnog de beste kansen voor de Kwakelaars. Maurice Bartels ging in de 73e minuut alleen op de doelman af, omspeelde hem, maar aarzelde te lang met schieten. En drie minuten later leek invaller Bart Hoving met een sublieme stiftbal de 3-0 te maken, maar zijn inzet ging via de onderkant van de lat weer uit het doel. In de 81e minuut kreeg ook de nummer acht van OSV zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor het tien tegen tien werd in de slotfase. Volwassen werd vervolgens de wedstrijd uitgespeeld, waardoor KDO deze middag overtuigend met 2-0 won van OSV. Het elftal van trainer Dennis Kroon is hierdoor zo goed als zeker uitgeschakeld in de race om de titel in de derde klasse C.

Kortom, net als vorige week tegen Diemen werd er door KDO een titelkandidaat tot een halt geroepen. Door deze overwinning staan de Kwakelaars steevast op de zevende plaats van de ranglijst. Volgende week is KDO vrij, waarna op 24 april de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen Arsenal. De strijd om het kampioenschap zal door het resultaat van vandaag gaan tussen AGB en Arsenal. Hoger geplaatste teams liggen KDO wel, zo bleek vandaag maar weer eens. De Kwakelaars verheugen zich dan op het treffen met Arsenal en zullen deze middag hun huid zo duur mogelijk gaan verkopen in Amsterdam.

Opstelling KDO: Peter Onderwater, Doron Borger, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst, Menno Lingeman (25e Mathijs van Rijn), Timo Kas, Bart van der Tol, Maurice Bartels en Rick Kruit (52e Bart Hoving).

Na het zwaarbevochten, maar dik verdiende 4-4 gelijkspel van vorige week tegen Diemen, mochten de Kwakelaars afgelopen zondag thuis aantreden tegen OSV. De ploeg uit Amsterdam deed op voorhand nog steeds mee in de titelrace, maar mocht zich in De Kwakel geen volgende misstap veroorloven. Trainer Raymond de Jong kon … Lees meer »