Enerverende hockeyderby tussen Mijdrecht en Abcoude

Geplaatst op: 16 april 2012

Zondag was weer de Rondeveense hockeyderby tussen Mijdrecht en Abcoude. Mijdrecht won de wedstrijd met 4-1.

HVM begon aanvallend. Na negen minuten kreeg een van de Abcoudse spelers een gele kaart voor hengelen (met de stick naar een hoge bal slaan) en stick weggoien. In de overtalsituatie zette HVM een extra spits in, ten koste van een verdediger. Kort daarna kreeg HVM een strafcorner te nemen. Tom Günther pushte de bal op de paal, waarna Mats Kaas kon scoren. Een minuut later speelde Günther in de cirkel Arjan Blommaert scherp aan, die hard de 2-0 binnensloeg. In de 16e minuut werd het zelfs 3-0, toen Hidde Vesseur een Mijdrechtse aanval fraai afrondde. Daarna bleef Mijdrecht drukken, maar liet daarbij af en toe te veel ruimte in de verdediging. De grieperige keeper Redmar Stienstra moest een paar keer spectaculair redden, terwijl de Abcoudse aanvallers na counters ook enkele goede kansen voor open doel niet wisten te benutten. 3-0 was de ruststand.

Na de pauze bracht Tom Günther HVM in de 39e minuut uit een strafcorner op 4-0. Kort daarna miste Abcoude twee strafcorners op rij. Ook aan de overkant van het veld kwamen kansen, maar de score veranderde niet. Tim Mantel en Jurrian Hartwigsen voorkwamen op de lijn twee keer een Abcouds doelpunt. Een klein kwartier voor het einde kreeg Tom Günther een gele kaart voor het wegschoppen van de bal. Nu scoorde Abcoude vanuit de overtalsituatie de verdiende tegentreffer, uit een strafcorner.
Zeven minuten voor het einde raakten coach en spelers van Abcoude in conflict met de scheidsrechter, waarna een aantal spelers het veld verliet. Na overleg tussen coaches, scheidsrechters en aanvoerders kon de wedstrijd toch worden uitgespeeld. In de laatste minuut vielen er nog twee gele kaarten voor Tim Mantel en zijn tegenstander, na een confrontatie.

Door de 4-1 uitslag vergrootte HVM het verschil met Abcoude op de ranglijst tot zestien punten. De Mijdrechters bezetten nu de vijfde plaats. Volgende week volgt de zware uitwedstrijd tegen het sterke Purmerend.

Zondag was weer de Rondeveense hockeyderby tussen Mijdrecht en Abcoude. Mijdrecht won de wedstrijd met 4-1. HVM begon aanvallend. Na negen minuten kreeg een van de Abcoudse spelers een gele kaart voor hengelen (met de stick naar een hoge bal slaan) en stick weggoien. In de overtalsituatie zette HVM een … Lees meer »