Hertha MC 1 weer  kampioen

Hertha MC 1 weer kampioen

Geplaatst op: 17 april 2016

Zaterdag 16 april was het zover, de wedstrijd tegen Pancratius om het kampioenschap veilig te stellen in de tweede klasse.

Tot op het bot gemotiveerd arriveerden onze dames op het Sportcomplex in Vinkeveen en na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen.

Zoals te verwachten waren de teams zeer aan elkaar gewaagd en een gelijk opgaande strijd ontwikkelde zich in het begin van de wedstrijd. De zeer harde wind hielp niet mee aan de zuiverheid van spelen aan beide zijden. Na ongeveer 20 minuten kreeg Pancratius een penalty, er was onvoortuinlijk hands gemaakt. 0-1.

Deze kleine tegenslag kreeg de dames van Hertha niet van hun stuk en vol goede moed trokken zij richting het doel van de tegenstander. Dit resulteerde al snel in meerdere kansen voor de Hertha meiden en na weer een vloeiende aanval ronde Bridget prachtig af. 1-1. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor de rust .

Met de wind in de rug begonnen de Hertha meiden aan de tweede helft. Zeker geholpen hierdoor trokken de Hertha meiden de wedstrijd beetje bij beetje naar zich toe. Pancratius kwam amper nog over de middenlijn. Het overwicht resulteerde na weer een mooie aanval in de 2-1 . Weer was het Bridget die scoorde. Blijkbaar smaakte dit naar meer en snel daarna viel de 3-1. Fenna  gaf een mooie dieptepass op Joska en die had vrijbaan naar het doel en ronde uiterst beheerst af.

De koek was echter nog niet op en ook de 4-1 kwam op het scorebord. Camille mocht aanleggen voor een vrije trap om ruim 20 meter van het vijandelijke doel. Vanaf de kant werd al geroepen ‘probeer maar’, dit was genoeg voor onze laatste vrouw. De bal vloog hoog in het doel tegen het net. Wedstrijd beslist!

Het feest was dan ook compleet na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter, Benjamin Bierman.

Volgende week speelt Hertha MC 1 nog een keer tegen Pancratius.  Winnen zou mooi zijn, gezellig wordt het in ieder geval.

Deze meiden mogen heel trots op zichzelf zijn. Enkele seizoenen geleden nog bungelend onder aan de derde klasse , maar door hard werken en talenten ontwikkelen hebben zij zich zelf bewezen dat niets onmogelijk is. Ook een groot bedankt aan alle ouders, zij hebben ook bijgedragen aan het succes.  Volgend seizoen de eerste klasse,

Hetha MC 1: Mellanie, Camille, Maura, Hanna, Demi, Talitha, Zara, Fenna, Bridget, Fay,  Joska, Selena, Isabelle, Donna.

Zaterdag 16 april was het zover, de wedstrijd tegen Pancratius om het kampioenschap veilig te stellen in de tweede klasse. Tot op het bot gemotiveerd arriveerden onze dames op het Sportcomplex in Vinkeveen en na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen. Zoals te verwachten waren de teams zeer … Lees meer »