001 - Homan Zonnepanelen

Watersportseizoen start bij de WVA met openingswedstrijd en zeilcursus


Geplaatst op: 16 april 2012

22 april is voor de WVA het moment om het nieuwe watersportseizoen te openen. Om 13.30 uur verricht de voorzitter de traditionele openingshandelingen met het hijsen van de vlaggen, gevolgd door de openingswedstrijd vanaf de starttoren om 14.30 uur. De openingswedstrijd is een open wedstrijd, waaraan alle zeilers op de plas mee kunnen doen. Aanmelden kan vanaf 13.30 uur bij de starttoren op Zandeiland 8. De dag wordt rond 16.30 afgesloten met de prijsuitreiking.

Zeilles voor volwassenen
Ooit de wens gehad om te leren zeilen? De WVA biedt al jarenlang de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus volwassenenzeilen. In groepjes van maximaal vier personen wordt door onze ervaren instructeurs uitleg gegeven over het zeilen en het beheersen van een zeilboot. Niet alleen beginners kunnen we wat leren, ook de meer gevorderde zeilers leren we hoe je nog meer uit je boot kunt halen en zo je prestaties tijdens bijvoorbeeld wedstrijden kunt verbeteren.

De zeillessen staan open voor iedereen die kennis wil maken met de zeilsport. We zeilen hiervoor met Polyvalken, die bemand worden door vier cursisten en een instructeur. Het is mogelijk om met een team van vier personen in te schrijven, maar losse inschrijvingen zijn ook welkom. We proberen dan zoveel mogelijk teams hieruit samen te stellen. Uitgangspunt is gezelligheid en met plezier samen het water op!

Dit jaar beginnen de trainingen op donderdag 10 mei met ontvangst en uitleg van wat we gaan doen. Aansluitend gaan we het water op om te oefenen met de technieken. De overige lessen vinden plaats op 16 mei, 24 mei en 31 mei en 7 juni (reserveavond). De laatste avond wordt de cursus afgesloten met een officiële wedstrijd.

De kosten voor de cursus zijn afhankelijk van het aantal zeilers in een boot. Een exacte prijsopgave staat vermeld op het inschrijfformulier, wat gedownload kan worden op wvavinkeveen.nl. De enige voorwaarde voor deelname is lidmaatschap van de WVA. Geïnteresseerden die geen lid zijn van de vereniging kunnen tegen gereduceerd tarief lid worden. Uiteraard denken we ook aan de deelnemers die hongerig bij de cursus aankomen: bij voldoende belangstelling kan worden ingeschreven op een eenvoudige doch voedzame maaltijd voor aanvang van de lessen. Opgeven voor de cursus kan tot 29 april maar let op: vol is vol!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Watersportseizoen start bij de WVA met openingswedstrijd en zeilcursus

22 april is voor de WVA het moment om het nieuwe watersportseizoen te openen. Om 13.30 uur verricht de voorzitter de traditionele openingshandelingen met het hijsen van de vlaggen, gevolgd door de openingswedstrijd vanaf de starttoren om 14.30 uur. De openingswedstrijd is een open wedstrijd, waaraan alle zeilers op de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: