Korbis B1 maatje te groot voor De Vinken B1

Geplaatst op: 16 april 2012

Met onbekende tegenstanders Albatros (Zwijndrecht), KIOS (Nieuw Vennep) en Korbis (Waddinxveen) zit De Vinken B1, dat al jaren gesponsord wordt door Sport Medisch Centrum De Bron, in het nieuwe veldseizoen in een bijzonder zware poule. In de eerste twee wedstrijden dolf het al het onderspit tegen Albatros en KIOS. Afgelopen zaterdag kwam Korbis op bezoek. Het beloofde een moeilijke middag te worden. Deze verwachting kwam inderdaad uit. Ondanks het feit dat de ploeg uit Vinkeveen de hele wedstrijd bleef strijden, kon het niet voorkomen dat de bezoekers aan het langste eind trokken.

Met Dorien Verbruggen, Nele Pijnenburg, Gideon Leeflang en Martijn Burggraaff in de aanval en Mila Kroon, Robin van der Vliet, Jorn Claassen en Kevin van Vliet in de verdediging begon de ploeg voortvarend. Een mooie omdraaibal van Dorien Verbruggen bracht de Vinken op 1-0. Na de snelle gelijkmaker was het Robin van der Vliet die direct antwoordde via een doorloopbal. Maar ondanks deze voorsprong zag het publiek al snel dat het moeilijk zou worden. De bezoekers hadden de beschikking over een viertal prima heren. De dames waren weliswaar iets minder, maar konden door hun lengte veel compenseren en speelden duidelijk in dienst van die beweeglijke heren. Kortom een zeer sterke, technische en complete ploeg. De gehele wedstrijd werd De Vinken onder druk gezet en daardoor maakte de ploeg veel onnodige plaatsfouten. Korbis speelde de bal in hun aanval goed rond, combineerde er lustig op los en de schutters (lees de heren) werden veelvuldig in stelling gebracht. Loepzuiver schietend liepen de bezoekers verdiend uit naar een 4-8 ruststand.

Na rust vervloog al snel de hoop op een goed resultaat. Binnen enkele minuten werd het 4-10. Het antwoord kwam wederom van de Vinkendames. Via Robin van der Vliet en Mila Kroon werd het 6-10. Het was een bijzondere wedstrijd, want tot dan toe waren alle doelpunten bij de bezoekers gemaakt door de heren en de doelpunten bij De Vinken door de dames. Halverwege de tweede helft bracht Gideon Leeflang daar eindelijk verandering in. Maar de heren van Korbis bleven ongrijpbaar, maar niet alleen dat, ze bleven ook scoren. Zodoende liep Korbis verder uit naar 9-13. Toen, met nog vijf minuten te gaan, ook de dames van Korbis begonnen te scoren, was de strijd echt gestreden. Via 9-15, werd het uiteindelijk werd het 9-17 in het voordeel van de bezoekers. Over twee weken wacht de revanche. Dan zullen de heren van Korbis niet alleen uitgeschakeld moeten worden, maar moet het spel van De Vinken nog meer gespitst zijn op de zwakte van Korbis: de dames. Die zullen uitgespeeld moeten worden, wil De Vinken echt kans maken. We zullen zien.

Met onbekende tegenstanders Albatros (Zwijndrecht), KIOS (Nieuw Vennep) en Korbis (Waddinxveen) zit De Vinken B1, dat al jaren gesponsord wordt door Sport Medisch Centrum De Bron, in het nieuwe veldseizoen in een bijzonder zware poule. In de eerste twee wedstrijden dolf het al het onderspit tegen Albatros en KIOS. Afgelopen … Lees meer »