Argon weer nipt onderuit

Geplaatst op: 16 april 2012

Want nadat in de openingsminuten een afgeketst schot van Nieuwboer via een Argonaut net naast het doel van Maxime Singels was beland, waren daarna de mogelijkheden voor de blauwhemden. Na 10 minuten kopte Patrick Lokken na een voorzet van Samir Jebbar goed in, maar zag doelman Koetsier reddend optreden, terwijl de aanvalsleider ook niet tot scoren wist te komen, nadat hij een breedtepass had weten te onderscheppen.

Na een klein half uur leek Dion Gerritsen de score te gaan openen, toen hij na een dieptepass van Samir Jebbar langs de doelman wist te glippen, maar hij kwam daarbij net verkeerd uit en kon het leer niet meer voor de achterlijn te pakken krijgen om deze kans in een treffer om te zetten. In de volgende minuut moest de doelman handelend optreden bij een voorzet van Nick Vijlbrief, terwijl de sluitpost bij een afgeslagen hoekschop het geluk kende, dat de inzet van Kevin van Essen net langs de buitenkant van de paal verdween. Toch kwam Argon nog voor de doelwisseling op voorsprong, want nadat Patrick Lokken de bal ineens op de slof nam na een voorzet van Joshua Patrick en de bal via de handen van de doelman en de paal toch nog voor het doel langs zag gaan, was het uit de daaropvolgende hoekschop Joshua Patrick, die de bal in een overvol strafschopgebied toch langs de verraste doelman Koetsier wist te werken voor de 1-0 ruststand.
Ook na rust bleef Argon in het eerste kwartier de ploeg, die het meeste recht op de voorsprong had, want ook nu kwam het doelgevaar over het algemeen van de thuisploeg. Doelman Koetier bleef echter overeind bij pogingen van Ferdy Vrede en Kevin van Essen en zag zijn ploeggenoten na een uur meer aanzetten. Er ontstonden enkele hachelijke situaties voor het doel van Maxime Singels, die met goede reddingen overeind wist te blijven, maar na een hoekschop van de linkerkant zich in het vijfmeter gebied toch liet verrassen door de punt van de schoen van Uguz, die wist te profiteren van het feit dat de bal niet weggewerkt kon worden, 1-1. Na deze treffer was te zien, dat het vertrouwen van de thuisploeg erg broos was en HSC '21 werd gevaarlijker. Na 68 minuten profiteerden ze eenvoudig van ver opdringen van de Mijdrechtse ploeg, een dieptepass richting linkervleugel leverde een eenvoudig breedteballetje op, waar de Jong alleen voor het Mijdrechtse doel geen probleem mee kende, 1-2.

Met de moed der wanhoop werd daarna door Argon wel geprobeerd, terug te komen in de wedstrijd, maar de overtuiging in de aanvallende acties ontbrak ten ene male waardoor de gasten eigenlijk zonder al te veel inspanning overeind wisten te blijven. Aangezien zij er ook niet meer in slaagden, om hun kansen die zij met uitbraken kregen om te zetten in een treffer, bleef het wel tot de laatste minuut spannend, maar verandering in de stand kwam er niet meer.

Mede door de overige uitslagen wordt handhaving in de Topklasse met de week moeilijker, maar de kans is er nog steeds. Aanstaande zondag zal het halen van punten een heel bijzondere zaak zijn, als er een bezoek afgelegd zal worden aan Achilles '29, dat bij winst de titel binnen zal halen. Een bijzonder zware opgave, dat moge duidelijk zijn, maar in de sport zijn wel vaker grote verrassingen mogelijk gebleken.

Net als vorige week moest Argon na een aanvankelijke voorsprong uiteindelijk toezien, dat de tegenstander met 2-1 de punten pakte. Ditmaal was het HSC '21, dat de winst binnen haalde in een wedstrijd, waarin Argon met name in de eerste helft de betere kansen had gekregen.Want nadat in de openingsminuten … Lees meer »