Winst voor UWTC bij Ard Schenk tijdrit

Geplaatst op: 25 april 2016

Armando van Bruggen heeft woensdagavond 20 april de 15,8 km lange tijdrit in Wieringerwaard gewonnen in de leeftijdsgroep 14-18 jaar. Hij reed een tijd van 21.29 en een gemiddelde van 44.16. km/uur. De door vele toppers bezochte tijdrit kende een deelnemersveld van 76 renners in de diverse categorieën. In het overall klassement eindigde Armando op een gedeelde 12e plaats. De snelste renner van de dag was Remco Grasman in een tijd van 19.35. UWTC handbiker Jetze Plat deed er 24 minuten en 28 seconden over om over de streep te komen. Hij is in training om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Paralympics in Rio.

Eerst podiumplaats van 2016 voor veteranen UWTC.

Zaterdag 16 april reden 3 leden van UWTC een koers in Rotterdam. Al vroeg in de wedstrijd reden 3 renners weg en die bleven weg. De laatste ronde reed Willem Hus nog weg en die werd 4e. UWTC lid John Tromp won de sprint van het resterende peloton. Uitslagen van de UWTC renners: John Tromp 5e, Leen Blom 10e en Ben de Bruin 18e. De volgende dag zondag in Doetinchem ging nog beter. Na wat schermutselingen reed John halverwege de wedstrijd met 4 renners weg en zij dubbelden het peloton en bleven ook vooruit. In de eindspurt werd Wim Hus 1e, Hans van Bavel 2e en John Tromp 3e.

Wim Hendriks trofee

Stijn Ruijter was zaterdag 23 april afgereisd naar Zeeuws Vlaanderen voor de Wim Hendriks trofee. Een klassieker voor nieuwelingen over ruim 80 km en met 150 deelnemers. Maar liefst 10 kasseien stroken moesten worden gereden. Stijn moest achteraan starten en voordat hij naar voren kon rijden was het peloton al in stukken gebroken. Stijn kwam niet verder dan de derde groep, maar hij wist de wedstrijd wel uit te rijden en werd 34e.

Vijfde NK selectiewedstrijd bij DTS

De jeugdrenners reden zondag 24 april weer een NK selectiewedstrijd. Duuk van der Haagen reed een hele sterke koers en werd 5e. Helaas had Mike Derogee problemen gehad met zijn pedaal en hierdoor de slag gemist. Vanaf een allerlaatste plaats zette hij een sterke inhaalrace in en reed toch nog naar de 7e plaats. Jasmijn Wiegmans reed ook een goede wedstrijd. Ze kon nog net niet mee met de koplopers maar in een achtervolgende groep werd ze 14e. Bij de oudste jeugd reden Danny Plasmeijer en Sven Buskermolen mee. Sven kon het hoge tempo niet volgen en moest de achtervolging in zijn eentje voortzetten. Danny bleef goed in de groep rijden. Met een goede eindsprint eindigde Danny op de 7 de plaats. Maar ook Sven toonde karakter want hij reed de wedstrijd met een 16e plaats uit.

Interclub jeugdwedstrijd

Op zondag 24 april was er ook een interclub jeugdwedstrijd bij de Bataaf in Zwanenburg. Ian van de Berg kon zich handhaven in de kopgroep en bij de eindsprint waren de verschillen erg klein. Na het bekijken van de videobeelden bleek Ian 6e geworden te zijn. Bij cat 3-4 reed Teun Wahlen naar de 10e plaats.

Armando van Bruggen heeft woensdagavond 20 april de 15,8 km lange tijdrit in Wieringerwaard gewonnen in de leeftijdsgroep 14-18 jaar. Hij reed een tijd van 21.29 en een gemiddelde van 44.16. km/uur. De door vele toppers bezochte tijdrit kende een deelnemersveld van 76 renners in de diverse categorieën. In het … Lees meer »