VZOD/FIQAS pakt wederom belangrijke punten tegen Oranje Nassau

Geplaatst op: 26 april 2016

Op een onstuimige Wim Kan Dreef mocht het vlaggenschip VZOD/FIQAS tegen Oranje Nassau aantreden. Voor VZOD was dit wederom een finale om behoudt in de tweede klasse zeker te stellen. VZOD begon scherp en wist ondanks de stevige wind via een afstandsschot en strafworp van Verburg en Verheul op 2-0 voorsprong te komen. Het tweede aanvalsvak wist het scorende vermogen niet direct op te pakken, waardoor er na bijna 10 minuten spelen een 3-0 score op het bord te zien was. Na bijna een kwartier spelen wist ook Oranje Nassau tot score te komen, 3-1. Eric Spaargaren had hier een snel antwoord op en wist via een korte kans de stand op 4-1 te zetten. VZOD pakte door en na 22 minuten spelen stond er een nette 6-1 voorsprong op het bord. Vanaf dat moment werd Oranje Nassau echt wakker en begon ook mee te scoren, wat in een 8-5 ruststand resulteerde.

Na de rust had VZOD/FIQAS de wind in de rug, waardoor men aan de voorkant van de korf kon aanvallen. Dit zou moeten resulteren in een makkelijkere aanval, echter leek VZOD hier niet van te kunnen profiteren, gezien de doelpunten erg moeizaam vielen. Met ruim 20 minuten speeltijd in de tweede helft stond er hierdoor slechts een 10-8 op het scorebord. Met nog 8 minuten speeltijd wist Alyssa te Riele de stand naar 11-8 te trekken, dit werd echter direct beantwoord met een doelpunt van Oranje Nassau. Bart Verheul wist het verschil via een korte kans weer naar 3 punten te brengen. Toch was de westrijd nog niet gespeeld, Oranje Nassau liet zien dat ze de twee punten niet zomaar zouden afstaan en wist in de laatste 5 minuten tweemaal tot score te komen, waardoor er de stand met nog drieenhalve minuut speeltijd op 12-11 stond. Waar in de eerste helft van het veldseizoen VZOD in de slotfase vaak misgreep en genoegen moest nemen met een verlies, zette het deze keer alles op alles om de winst in eigen huis te houden. Met nog 45 seconden op de klok wist Martijn Vervark via een afstandschot de eindstand van 13-11 binnen te schieten. Met deze belangrijke punten zorgt VZOD ervoor op een 5e plaats in de poule te staan, zeker van lijfsbehoud in de tweede klasse zijn ze echter nog niet. Hiervoor zullen ze in de laatste drie wedstrijden van het seizoen nog meerdere punten moeten pakken. Coach Frits Visser concludeerde na de wedstrijd dat dit een nuttige overwinning was tegen een mentaal sterke tegenstander. Na een week rust is de volgende wedstrijd op 7 mei in Zaandam tegen ZKC’31 en, hoewel ZKC’31 al veilig is, beloofd ook dit weer een spannende wedstrijd te worden.

Op een onstuimige Wim Kan Dreef mocht het vlaggenschip VZOD/FIQAS tegen Oranje Nassau aantreden. Voor VZOD was dit wederom een finale om behoudt in de tweede klasse zeker te stellen. VZOD begon scherp en wist ondanks de stevige wind via een afstandsschot en strafworp van Verburg en Verheul op 2-0 … Lees meer »