KDO snoept ook punt af van titelkandidaat Arsenal

Geplaatst op: 26 april 2016

Na het competitie loze weekend van vorige week, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen titelkandidaat Arsenal. Arsenal en AGB waren op voorhand de twee overgebleven strijders om het kampioenschap in de derde klasse C. De Kwakelaars achtten zich echter tegen de Amsterdammers niet kansloos, want in de heenwedstrijd werd Arsenal met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Trainer Raymond de Jong kon op het sportpark De Schinkel niet beschikken over de afwezigen: Bart Hoving, Menno Lingeman (geblesseerd) en Mathijs van Rijn (geschorst).

Arsenal liet van meet af aan merken dat KDO een lastige middag zou gaan krijgen in Amsterdam. Na zeven minuten spelen kreeg de thuisploeg waar ze zo op gehoopt hadden: een snel doelpunt. Na een ingooi werd er te snel ingestapt door het Kwakelse middenveld en draaide Arsenal-speler Skip Slingerland slim weg. Vervolgens schoot hij vanaf twintig meter de bal hard in de linkerhoek, 1-0. Arsenal, aantredend zonder oud-prof Mitchell Pique, had duidelijk meer balbezit dan KDO en leek in de beginfase op rozen te zitten. Ook vanwege het feit dat de Kwakelaars slordig en onrustig waren in de passing en teveel de lange bal speelden. Dit werkte averechts omdat de lange spelers van Arsenal veelal de bal eenvoudig weg konden werken. Na een kwartier spelen zag KDO dit ook in en probeerde voetballend via de omschakeling voor dreiging te zorgen. Meer duels werden er gewonnen, alleen de beslissende eindpass ontbrak nog. Aan de andere kant kwamen de Kwakelaars in de 21e en 23e minuut, tot twee keer toe goed weg. Allereerst schoot Arsenal-spits Melvin Holwijn over, toen hij een mooie hakbal van zijn linksbuiten in kansrijke positie ontving. Even later redde doelman Peter Onderwater bekwaam na een afvallende bal, na een voorzet vanaf links.

In de 34e minuut gebeurde het waar alle Kwakelaars aanhangers zo ophoopte: de gelijkmaker viel. Na een goede, individuele actie van Joeri Stange werd het namelijk 1-1. In de slotfase van de eerste helft werd diezelfde Stange steeds meer gezocht door KDO, waardoor de dreiging voorin toenam. Arsenal verloor hierdoor steeds meer de grip op de wedstrijd. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft werd Joris Kortenhorst in de 54e minuut onderuitgehaald door een speler van Arsenal, waarna KDO de bal uitschoot. In plaats van de bal terug te gooien, coachte oud-prof Melvin Holwijn zijn teamgenoten om de bal niet terug te geven. Erg kinderachtig van de ervaren aanvoerder, die hiermee ook een extra signaal aan KDO gaf om Arsenal deze middag helemaal niets te gunnen. Gelukkig voor KDO kon Kortenhorst de wedstrijd hervatten en wist hij even later voor gevaarlijke situaties te zorgen voor het doel van Arsenal. In de 60e minuut gaf hij namelijk een slimme steekbal op Joeri Stange, die werd vastgepakt toen hij 1 op 1 met de Amsterdamse doelman kon gaan. En in de 68e minuut ging een vrije trap van Kortenhorst op de paal. De thuisploeg kreeg ook twee goede mogelijkheden om te scoren, maar doelman Peter Onderwater was deze middag erg alert en voorkwam tot twee keer toe, een tweede tegentreffer.

In de 73e minuut ontvlamde de wedstrijd toen de rechtsback van Arsenal zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg, na een gestrekt been op Timo Kas. Hierop reageerde KDO door over te schakelen naar het 3-4-3 systeem. Dennis Pappot en Mitchel Smits kwamen binnen de lijnen, terwijl Doron Borger en Erik Verbruggen gewisseld werden. Hierdoor de wedstrijd nog alle kanten opgaan. In de 80e minuut verdween een schot van de nummer 14 van Arsenal net naast de rechterpaal. Aan de andere kant zorgde Maurice Bartels voor onrust achterin bij de Amsterdammers. Na een steekbal van Joris Kortenhorst schoot Bartels eerst op de Amsterdamse doelman en in de rebound schoot hij op de paal. Een minuut later was Bartels wederom dichtbij de 1-2, maar zijn afstandsschot werd knap gered door de keeper van Arsenal. In de slotfase kregen beide ploegen nog één mogelijkheid om te scoren, maar dit lukte zowel KDO als Arsenal niet. Hierdoor eindigde het boeiende duel aan het IJsbaanpad in een 1-1 gelijkspel.

Door dit punt blijft Arsenal bovenaan staan, omdat concurrent AGB onverwacht verloor met 0-1 van Diemen. Voor KDO is het de derde wedstrijd op rij dat er minimaal een punt gepakt is tegen een ploeg bovenin. Volgende week zijn de rollen omgekeerd als degradatiekandidaat Zwanenburg op bezoek komt in De Kwakel. De wedstrijd begint om 14:00 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Klein Lenderink.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger (73e Mitchel Smits), Mathijs Molleman, Michael Meijer, Erik Verbruggen (79e Dennis Pappot), Joris Kortenhorst, Rick Kruit, Timo Kas, Bart van der Tol, Maurice Bartels en Joeri Stange.

Na het competitie loze weekend van vorige week, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen titelkandidaat Arsenal. Arsenal en AGB waren op voorhand de twee overgebleven strijders om het kampioenschap in de derde klasse C. De Kwakelaars achtten zich echter tegen de Amsterdammers niet kansloos, want in de heenwedstrijd werd Arsenal … Lees meer »