VZOD zet achtervolging in

Geplaatst op: 16 april 2012

Van meet af aan liet VZOD er geen gras over groeien. Deze wedstrijd moest gewonnen worden wil men nog kans maken op handhaving. Het degradatiespook dreef de ploeg uit Kudelstaart tot het uiterste. Een opvallende rol was daarbij weggelegd voor Josine Verburg. Ze was nogal getergd doordat ze eerder die dag als coach van de B1 door de scheidsrechter van het veld werd gestuurd om onverklaarbare redenen. Het gevoel onrechtvaardig behandeld te zijn maakte dat ze zich in deze wedstrijd moest laten gelden. Ze zou zich in positieve zin enorm afreageren door maar liefst zes keer te scoren. Met dank aan de scheidsrechter van Ados B1- VZOD B1 weten we nu wel hoe we haar nog beter kunnen opladen voor een wedstrijd ;-) Zoals gezegd knalde VZOD er gelijk goed in tegen het hoger geplaatste DKV. Binnen twee minuten liet de getergde Verburg al 0-2 aantekenen op het scorebord. De eerste uit een vrije bal en de tweede uit een kansje. Opperste concentratie leidde tot maximale score en dat was nu net wat coach Frits Visser ze op het hart had gedrukt. Het volgende aanvalsvak had iets meer tijd nodig, maar ja, die misten natuurlijk een dergelijke voorbereiding zoals Josine die had. Na elf minuten was het Willem Mast die via een kansje 0-3 scoorde. Ook daar waren toen de teugels los, want een minuut later benutte hij zijn volgende kans al weer. Hij bracht zijn team daarmee op een riante 0-4 voorsprong. Het gat was geslagen, de muren geslecht, en nu was het zaak dit vast te houden en uit te breiden. Dat lukte ook nadat DKV eerst nog iets terug deed. De 1-4 bleek voor VZOD een aanzet om de doelpuntenmachine weer op volle toeren te laten draaien. Doelpunten van Josine Verburg en Anika van Os, beide van afstand, waren hier getuige van en bepaalden de stand op 1-6. Onderbroken door een kleine stuiptrekking van DKV (2-6) denderden de Kudelstaarters door tot aan de theepauze. Door een benutte strafworp van Bart Verheul en een mooie omdraaibal van Josine Verburg werd de rust met een 2-8 stand ingegaan. En na de rust? Gewoon in het zelfde tempo door. Klasse zoals VZOD/vdBoon dit vasthield na de onderbreking. Van verslapping was geen sprake. De Kudelstaarters scoorden vier keer op rij voordat DKV pas weer van zich liet spreken. Doelpunten aan VZOD zijde werden daarbij eerst gescoord door respectievelijk Eric Spaargaren en Wouter Vermeulen, beide middels een doorloopbal. In het andere aanvalsvak namen Bart Verheul en Nils van Os de doelpunten voor hun rekening, gevolgd door een opleving van DKV. De thuisploeg scoorde voor het eerst en het laatst in deze wedstrijd twee keer op rij en brachten de stand daarmee op 4-12.

Het slotakkoord was echter weer voor de overtuigende blauw-zwarte brigade uit Kudelstaart. De getergde Josine Verburg zat namelijk nog vol adrenaline en scoorde in de laatste vijf minuten nog twee keer van afstand. Eindstand 4-14. Coach Frits Visser over de wedstrijd: "Het was nodig om gelijk goed geconcentreerd te beginnen tegen een DKV, dat niet in goede doen was. Gelijk op een onoverbrugbare voorsprong gezet en vast gehouden. De achtervolging is ingezet." De volgende wedstrijd is op zaterdag 28 april thuis in Kudelstaart aan de Wim Kandreef. Tegenstander is dan het altijd lastige Oranje Nassau uit Amsterdam. Zij bezetten weliswaar gedeeld de tweede plaats in de ranglijst, maar zullen van VZOD/vdBoon in deze vorm zeker niets kado krijgen. De uitslagen van 14 april: DKV 1-VZOD 1 4-14, Velocitas 3-VZOD 2 7-5, KVS 6-VZOD 3 21-5, VZOD A1-EKVA A2 13-5, Ados B1-VZOD B1 13-13, VZOD C1-Blauw-Wit C1 6-2, VZOD D1-Rapid D1 3-4, EKVA D3-VZOD D2 6-4, Reflex D1-VZOD D2 5-1, AW.DTV E1-VZOD E1 2-1, VZOD E2-Purmer E1 6-1, VZOD F1-Atlantis F2 2-6.

In KNKV klasse 3G staat VZOD/vd Boon uit Kudelstaart nog wel onderaan, maar afgelopen zaterdag leek het keerpunt bereikt. In de uitwedstrijd tegen DKV won het team van Frits Visser afgelopen zaterdag overtuigend met 4-14. De achtervolging lijkt ingezet. Van meet af aan liet VZOD er geen gras over groeien. … Lees meer »