Denk en Zet jeugd Vinkeveen op stap

Geplaatst op: 27 april 2016

Bij schaakvereniging De Amstel in Uithoorn heeft Denk en Zet met 10 jeugdleden deelgenomen aan het jaarlijkse Rapid schaaktoernooi. 37 Jeugdschakers t/m15 jaar bonden daar de strijd tegen elkaar aan. Iedere speler kreeg 20 minuten bedenktijd om zijn of haar partij te spelen. Er werden 7 rondes gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Dit houdt in, dat de eerste ronde willekeurig wordt ingedeeld en daarna ieder op het nagenoeg gelijk aantal behaalde wedstrijdpunten, waardoor de tegenstanders min of meer van gelijke sterkte zijn.

Schaaktoernooien zijn leerzaam, leuk, spannend en je speelt eens tegen tegenstanders die je niet kent. Zoals altijd was het weer goed georganiseerd bij de Amstel, dus nog meer schaakplezier ook voor de ouders die meegekomen waren om te kijken. De langste partij werd in de laatste aftikkende secondes beslist en de snelste partij binnen 30 seconden, zo snel kan het ook gaan.

Na 5 uur werd de balans opgemaakt. Er waren 15 bekers te verdelen. Voor de spelers met de meeste wedstrijdpunten 3 bekers, die werden gewonnen door de spelers van de Amstel. De overige bekers voor de eerste 3 spelers uit de 4 leeftijdscategorieën. Onze jeugdleden hebben het goed gedaan, 4 van de 10 gingen met een beker naar huis en alle deelnemers kregen een mooie medaille.

Uitslagen in groep A (11½ t/m 15 jaar) 11 deelnemers, Jaco Thijs ten Cate eindigde op de 5e plaats, Storm Hoetmer op de 9e en Arnout van der Veen op plaats 10. Groep B (10 t/m 11½ jaar) 9 deelnemers, Marije Koster 3e plaats en verdiende beker 1. Groep C (9 jaar) 8 deelnemers, Boet van Beest 2e plaats en beker 2, Guang van den Bosch 3e plaats beker 3, Manolis Tsamitros werd 5e en Marijn de Groot 6e. Groep D (7 en 8 jaar) 6 deelnemers, Thijs ten Dam 3e plaats en pakte de 4e beker, Tieme Verlaan werd 4e. Hiermee werd een mooie schaakmiddag afgesloten.

Kees Kentrop

Bij schaakvereniging De Amstel in Uithoorn heeft Denk en Zet met 10 jeugdleden deelgenomen aan het jaarlijkse Rapid schaaktoernooi. 37 Jeugdschakers t/m15 jaar bonden daar de strijd tegen elkaar aan. Iedere speler kreeg 20 minuten bedenktijd om zijn of haar partij te spelen. Er werden 7 rondes gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Dit houdt … Lees meer »