Hertha E1 verpletterd Argon E1 met 5-1

Geplaatst op: 30 april 2016

De mannen van Hertha's E1 konden zich vandaag revancheren voor de verliespartij eerder in het seizoen tegen onze buren uit Mijdrecht. Dat dit altijd een "beladen" wedstrijd is bleek wel in de heen wedstrijd. Deze werd in de laatste minuut verloren door de jonge Cruijffies uit Vinkeveen met 3-2, waar een gelijkspel op zijn plaats was. En zo als het met de paplepel wordt ingebracht, was ook vandaag weer het motto: "je mag van iedereen verliezen, maar van Argon moet je winnen". Nu was dat eerste niet zo heel moeilijk, want dat was toch al gebeurd, want met 9 gespeelde wedstrijden werd slechts 1 punt gehaald. De reden hiervan is bij de meesten van ons bekend en zullen we niet nader toelichten. Vandaag stond Argon dus als tegenstander op het gras, ja u leest het goed, echt gras. Veld 3 lag er werkelijk schitterend bij, net gemaaid, dus prima bespeelbaar. Daan en Tygo waren absent vandaag. Keeper Rens kwam even uit Brabant gevlogen met de Peugeot, en was stipt op tijd. Invaller, met al een wedstrijd in de benen was Amin el Makrini.

De leiding stond onder leiding van een ware top scheidsrechter, de heer van Boksel. Aanvoerder aan Hertha kant was deze wedstrijd Sander van Senten. Vandaag speelde Hertha's E1 met een vaste achterhoede die de hele wedstrijd zou blijven staan. Met Rens van der Moolen in de goal, en met van links naar rechts als achterhoede; Sander van Senten, Tijn Eekhoudt en Melle van der Linden. Dit bracht de nodige rust achterin en de taken werden prima verdeeld. De voorhoede bestond uit linksvoor Jaydi Smit, spits Alfie Irving en rechtsvoor Lars van den Berg. Argon stond op plek 2, met uitzicht om mee te doen om het kampioenschap. Voor Hertha telde vandaag alleen de winst. Hertha begon super sterk aan de wedstrijd en na 3 minuten mocht Alfie Irving na een rush over rechts zijn eerste goal binnen schuiven. Wat een opsteker, wat een start! Hertha speelde zeer geconcentreerd en was heer en meester op het veld. Argon kwam er een paar keer uit, maar echt gevaarlijk konden onze buren niet worden. Na 11 minuten was het Lars van den Berg die de bal na een assist van Alfie voor het intikken had. Ook Lars liet zich deze kans niet ontnemen, en na 11 minuten stond de 2-0 op het bord. De achterhoede, Melle, Tijn en Sander stond als een huis en bracht veel rust in het veld en spel. De coaching was perfect onderling en nagenoeg elke aanval werd hierdoor onschadelijk gemaakt. In de 14de was het weer Alfie die zijn voeten liet spreken en de keeper van Argon de gang naar het niet let maken, 3-0. Hertha speelde een prima eerste helft en in de 19de minuut bekroonde Alfie zijn prima wedstrijd met een hattrick en tikte de 4-0 binnen. De koek was nog niet op, want de mooiste goal kwam op naam van twee spelers, te weten Lars en Amin. Met Lars in balbezit over links, en Amin opkomend mee rechts was het een twee tegen een situatie die door onze heren super uitgespeeld werd. Lars legde de bal op het juiste moment af, waardoor Amin alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te plaatsen, 5-0. Een werkelijk prachtige aanval, zo moet je voetbal spelen.

In de rust was de sfeer uiterst ontspannen, het leek of het voor de jonge Vinkeveense Cruijffies de gewoonste zaak van de wereld was dat ze voor stonden. Normaal gesproken is dat wel anders, maar de sfeer in de groep was prima. Nadat de tactiek voor de tweede helft was doorgesproken en de mannen voorzien waren van de nodige brandstof in de vorm van limonade begon het tweede bedrijf. Met een windje in de rug is het dan heerlijk voetballen. Hertha ging door waar het de eerste helft mee geëindigd was, het spel bepalen en er gevaarlijk uitkomen. Amin viel goed in en was bij vlagen een plaag voor de verdediging. Ook Lars en Alfie lieten zich veelvuldig zakken om mee te verdedigen dan wel de bal te vragen. Argon maakte in de 15de minuut de 5-1 maar het geloof was weg bij de ploeg uit Mijdrecht. Hertha werd nog een paar keer dreigend, maar verder dan twee keer het ijzer kwam het niet. Een mooie schot van Alfie kwam via de paal weer het veld in, maar kon in tweede instantie niet meer binnen gewerkt worden. Na 25 minuten en een beetje was het einde wedstrijd en kon het feest beginnen. Er heerste blijdschap in het veld, en ook bij de grote, altijd aanwezige supportersgroep heerste er blijdschap. En terecht, want vandaag verdiende er maar een ploeg om te winnen en dat waren de mannen van Hertha E1.

De mannen van Hertha's E1 konden zich vandaag revancheren voor de verliespartij eerder in het seizoen tegen onze buren uit Mijdrecht. Dat dit altijd een "beladen" wedstrijd is bleek wel in de heen wedstrijd. Deze werd in de laatste minuut verloren door de jonge Cruijffies uit Vinkeveen met 3-2, waar … Lees meer »