KDO deelt Zwanenburg een harde dreun uit richting de vierde klasse

Geplaatst op: 2 mei 2016

Na het dik verdiende 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Arsenal, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Zwanenburg. De Zwanenburgers bivakkeerden voorafgaand aan de wedstrijd op de laatste plaats in de derde klasse C en dienden in De Kwakel te winnen om kans te behouden op het ontlopen van rechtstreekse degradatie. KDO wilde voor het eigen publiek de geflatteerde 2-0 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Zwanenburg, wegpoetsen. Trainer Raymond de Jong kon echter niet beschikken over zijn geschorste linksbuiten Joeri Stange. Daarnaast was Doron Borger niet honderd procent fit, waardoor Mitchel Smits als rechtsback begon bij KDO.

Zwanenburg was overduidelijk met één boodschap naar De Kwakel gekomen en dat was winnen. Dit liet de ploeg van trainer Mehmet Simsek direct zien, want na 32 seconden spelen stond zijn ploeg al op voorsprong. Een verre uitgooi van de Zwanenburgse doelman kwam bij zijn rechtsbuiten terecht. Met een strakke voorzet wist de nummer zeven van Zwanenburg voor te geven, waarna een middenvelder van de gasten tussen twee Kwakelse verdedigers inkwam en de bal hard binnenschoot, 0-1. Gelukkig kwam KDO naarmate de eerste helft vorderde, beter in de wedstrijd en wist in de 15e minuut de terechte gelijkmaker te maken. Een zeer bekeken vrije trap van Joris Kortenhorst vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied, verdween op fantastische wijze in de linker kruising, 1-1.
De onzekerheid bij Zwanenbrug sloop erin na dit Kwakelse doelpunt, maar tot aan de rust kon KDO geen vuist maken, waardoor er met een 1-1 stand gerust werd.

KDO was allerminst tevreden over het verloop van de eerste helft en kwam in het tweede verdrijf duidelijk beter voor de dag. In de 48e minuut was het dan ook niet verwonderlijk dat de Kwakelaars op voorsprong kwamen. Na een perfect geplaatste vrije trap van Joris Kortenhorst, ontving Mathijs van Rijn de bal in het zestienmetergebied. Van Rijn draaide vervolgens weg bij zijn tegenstander en schoot de bal hard tegen de paal. Bij de terugspringende bal was Mathijs alert en kopte van dichtbij de 2-1 binnen. Na dit tweede doelpunt kreeg KDO diverse mogelijkheden om de 3-1 te maken, maar verzuimde om de wedstrijd te beslissen. In de 70e minuut was Zwanenburg in één van hun spaarzame uitvallen wel direct succesvol. Wederom stond de rechtsbuiten van de gasten aan de basis van het doelpunt. Met een bekeken voorzet wist hij de bal op het hoofd te leggen van de inlopende spits, die de 2-2 binnenkopte. Zwanenburg kreeg weer geloof in een resultaat in De Kwakel en ging, vooral fysiek, de strijd aan met KDO.

In de 77e minuut deed Rick Kruit echter, aan de andere kant van het veld, de Kwakelse aanhang juichen. Kruit, die een moeizame wedstrijd speelde, kwam in ene alleen voor de Zwanenburgse doelman te staan en schoot zeer koelbloedig de 3-2 binnen. Na zijn doelpunt werd Kruit direct gewisseld voor de 18-jarige Dennis Pappot. KDO liet na dit doelpunt zien waartoe de ploeg voetballend in staat is. Snel combinerend en met verzorgd positiespel had Zwanenburg nauwelijks meer iets in te brengen in De Kwakel. In de 82e minuut werd invaller Dennis Pappot in het zestienmetergebied aangespeeld en schoot de bal zeer bekwaam in de verre linkerhoek, 4-2.
Een prima opsteker voor het Kwakelse talent, waarvan KDO in de komende jaren hopelijk nog veel plezier van gaat beleven. Kansen waren er nog wel op een grotere overwinning, maar gescoord werd er niet meer.

Door deze driepunter staat KDO nu steevast in de middenmoot van de derde klasse C. Met vijfendertig punten uit vierentwintig wedstrijden wilt KDO graag nog in de top zes van de ranglijst gaan eindigen. Om dit te bewerkstelligen dienen de Kwakelaars in de laatste twee wedstrijden van het seizoen waarschijnlijk nog minimaal vier punten te behalen. Te beginnen aankomende zondag in de thuiswedstrijd om 14:00 uur tegen Buiksloot.
Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Mitchell Smits (57e Doron Borger), Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst (68e Bart Hoving), Rick Kruit (78e Dennis Pappot), Timo Kas, Mathijs van Rijn, Maurice Bartels en Bart van der Tol.

Na het dik verdiende 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Arsenal, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Zwanenburg. De Zwanenburgers bivakkeerden voorafgaand aan de wedstrijd op de laatste plaats in de derde klasse C en dienden in De Kwakel te winnen om kans te behouden op het ontlopen van … Lees meer »