De Vinken heeft makkelijke middag

Geplaatst op: 8 mei 2016

In de derde klasse G van de veldkorfbalcompetitie zijn de beslissingen eigenlijk al gevallen. Voor De Vinken en de tegenstander van afgelopen zaterdag, het Goudse Gemini, stond er niet echt meer iets op het spel. Beide teams staan in de middenmoot en speelden op deze zonovergoten dag slechts voor de eer van de dag. De thuisploeg trok hierbij duidelijk aan het langste eind: De Vinken hield met 20-9 de punten in eigen huis.

Basisacht

Trainer-coach Hans van Dasler kon als gebruikelijk over zijn basisachttal beschikken. Met aanvoerster Annick Stokhof, Mariska Meulstee, Mark de Haan en Rutger Woud in de aanval kwamen de Vinkeveners uitstekend uit de startblokken. Het verdedigingsvak met Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul volgde het offensieve voorbeeld uitstekend, zodat het na tien minuten spelen al 4-0 stond (doelpunten van Mariska, Annick, en twee maal Jelle).

Daarna viel het eigenlijk een beetje stil. Gemini kwam slechts uiterst moeizaam tot scoren en het mooie begin van De Vinken kreeg amper een vervolg. Pas tegen de rust kwam de thuisploeg weer wat op stoom. Na de benutte strafworp (5-1 Annick) maakte Jelle Mul het mooiste doelpunt van de middag; vanuit de diepte aangespeeld legde hij zijn doorloopbal keurig door het gele plastic: 6-2. Ondanks de vele schotpogingen werd er nog slechts in de laatste minuut voor rust gescoord. Met 8-3 konden de teams de thee opzoeken; voor De Vinken scoorden Mark de Haan en Dorien Verbruggen.

Wissels

In de tweede helft bleef het een echte zomeravondwedstrijd. Gemini gaf weinig verweer en leek het allemaal wel best te vinden. De Vinken kreeg alle ruimte om de voorsprong gestaag uit te bouwen. Via 11-4 (Emese, Annick en Dorien) werd het 14-7 (Mariska en twee maal Emese), waarna ook de later ingebrachte Stefan Oussoren en Jerom Stokhof ook nog hun doelpuntjes mee mochten pikken: 16-8. In de laatste paar minuten vielen nog eens vier Vinkendoelpunten (Mark de Haan twee maal en Dorien en Stefan) waarmee een keurige 20-9 eindstand op het scorebord te zien was.

Bron: 0297.nl

In de derde klasse G van de veldkorfbalcompetitie zijn de beslissingen eigenlijk al gevallen. Voor De Vinken en de tegenstander van afgelopen zaterdag, het Goudse Gemini, stond er niet echt meer iets op het spel. Beide teams staan in de middenmoot en speelden op deze zonovergoten dag slechts voor de … Lees meer »