02 - Senior  sportief actief 2e week

Acht jaar cel geëist voor straatracer Baambrugge


Geplaatst op: 13 april 2012

Utrecht - Tegen de verdachte van de dodelijke straatrace op de Cartesiusweg in Utrecht is acht jaar gevangenisstraf geëist en een rijontzegging van tien jaar.

Mohammed ben J. (24) uit Baambrugge reed vorig jaar juli met hoge snelheid een Honda aan. Een van de inzittenden van de aangereden auto, de 29-jarige Maarten Naafs uit Utrecht, overleefde de klap niet. De bestuurder, Utrechter Rezenne Gidey (37), raakte zwaargewond.

De verdachte zou samen met een nooit gevonden bestuurder van een andere BMW een straatrace hebben gehouden op de Cartesiusweg. De mannen zouden tussen de 130 en 170 kilometer per uur hebben gereden, terwijl 50 daar het maximum is, stelt het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op basis van berekeningen.

Tijdens de zitting zijn donderdag beelden getoond van de racende BMW's. Volgens justitie is Ben J. een gevaar op de weg en had hij gezien zijn eerdere boetes en zware ongevallen beter moeten weten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Acht jaar cel geëist voor straatracer Baambrugge

Utrecht - Tegen de verdachte van de dodelijke straatrace op de Cartesiusweg in Utrecht is acht jaar gevangenisstraf geëist en een rijontzegging van tien jaar. Mohammed ben J. (24) uit Baambrugge reed vorig jaar juli met hoge snelheid een Honda aan. Een van de inzittenden van de aangereden auto, de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: