UWTC dame weer op podiumtour

Geplaatst op: 10 mei 2016

De 17-jarige Lorena Wiebes uit Mijdrecht is de enige dame van UWTC wielren die wekelijks op wedstrijd gaat. Maar hoe! De concurrentie krijgt het al benauwd als het weer op een massasprint aankomt, want hierin is Lorena berensterk. En dat liet Lorena dit weekend ook weer zien. Bij de Marianne Vos classic in Wijk en Aalburg werd Lorena derde. De dag erna won zij glansrijk de ronde van Amstelveen. Elite renner Jeroen Breewel reed op zaterdag 7 mei ook naar een podiumplaats. In het Zeeuwse Yerseke was hij mee in de beslissende ontsnapping. Een kopgroep van 8 man mocht om de zege strijden. Jeroen pakte hierbij de 2e plaats.

Tour de Himmelfart en Meertour
Twee jeugd leden van UWTC reden een meerdaagse wedstrijd in Denemarken. Voor categorie 7 renner Benjamin Wessels was dit een hele mooie maar zware ervaring. Hij kon niet meedoen voor de prijzen maar reed de wedstrijd wel op karakter uit! Nieuweling Stijn Ruijter ging elke dag beter rijden en Stijn werd uiteindelijk 14e in het eindklassement.
De amateurs van UWTC reden een meerdaagse in de kop van Noord-Holland. Bas, Koen, Tommy en Dennis reden 4 dagen lang diverse wedstrijden en tijdritten. Als team waren ze zeer tevreden met de 5e plaats van de 27 gestarte teams!

Jeugd
Een aantal jeugdleden van UWTC rijdt nationale wedstrijden. Duuk vd Haagen reed op zondag de Hel van Netersel. Een zware wedstrijd over een parcours met kasseienstroken. Duuk zat in de kopgroep toen een valpartij er voor zorgde dat hij door materiaalpech de wedstrijd niet meer kon vervolgen. Op zaterdag had Duuk in Wijk bij Aalburg een 10e plaats behaald. Mike Derogee werd toen 13e. Iedere woensdag traint de jeugd van UWTC op ons mooie verkeersvrije pacours rondom sportpark Randhoorn. Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en wil je ook eens kennismaken met het wielrennen? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen. Informatie op www.uwtc.nl/wielren

Bike Physics tijdritcompetitie
In de maanden mei en juni worden er 4 tijdritten georganiseerd door UWTC. Bike Physics stelt mooie eindprijzen beschikbaar voor de winnaars. Donderdag 12 mei wordt de eerste wedstrijd van deze competitie verreden. Via voorinschrijving is de wedstrijd al volgeboekt.

De 17-jarige Lorena Wiebes uit Mijdrecht is de enige dame van UWTC wielren die wekelijks op wedstrijd gaat. Maar hoe! De concurrentie krijgt het al benauwd als het weer op een massasprint aankomt, want hierin is Lorena berensterk. En dat liet Lorena dit weekend ook weer zien. Bij de Marianne … Lees meer »