Gelijkspel voor De Vinken

Geplaatst op: 14 april 2012

In de praktijk stonden zaterdag beide concurrenten tegenover elkaar op het kunstgras van De Vinken. Het werd een gelijk opgaande strijd, die uiteindelijk ook geen winnaar opleverde: 11-11.

Basisacht
Fred Straatman kon de hele wedstrijd gebruik maken van zijn basisachttal. In de verdediging Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren samen met Joyce Kroon en Silvia Oussoren. Het Vinkenoffensief was voor Peter Koeleman en Peter Kooijman met de dames Melanie Kroon en Mariska Meulstee. Gedurende de eerste speelperiode had de ABN-AMRO-ploeg een licht veldoverwicht. Drie strafworpen (Mariska 2x en Kelvin Hoogeboom 1x) en een snode wegtrekbal van Peter Koeleman leverden binnen tien minuten een 4-2 voorsprong op voor Vinkeveen. Pas een kleine tien minuten later werd er weer gescoord. Eerst door Luno, later door Rudy Oussoren. Een vanuit Vinkeveens standpunt bezien prima verdedigde uitwijkscore van Luno werd door een fraaie afstandstreffer van Melanie Kroon beantwoord: 6-4. Twee minuten later had de ploeg uit Linschoten de achterstand alweer weggewerkt. Vlak voor rust kon Mariska Meulstee vanuit een vrije bal 7-6 maken.

Topscore
Na de theepauze was het initiatief even voor de bezoekers. Van afstand tekende Luno 7-7 aan, gevolgd door een benutte vrije bal: 7-8. Rudy Oussoren was van afstand ook weer succesvol, maar opnieuw kon Luno uitlopen: 8-9. De rest van de tweede helft bleven beide teams om en om scoren. De gelijkmaker (Mariska van afstand) werd gevolgd door een benutte strafworp van Luno. Een afstandstreffer van Silvia Oussoren bracht de thuisploeg naast Luno. Vier minuten voor tijd liet Mariska Meulstee het thuispubliek nog één keer juichen: 11-10. Haar vijfde treffer was overigens een hele bijzondere. Zij komt met deze score direct naast Vinken's topscoorster aller tijden, Helene Kroon. Beide dames hebben in hun korfbalcarrière 569 maal voor het vlaggenschip van De Vinken gescoord. Helaas scoorde ook Luno nog een keer, zodat een voor de competitiestand weinig gevolgrijke remise werd bereikt.

Stand
De Vinken schuift met dit puntje wel een plaats omhoog naar de zevende plek. Net als het IJsselsteinse Fortissimo hebben zij twee wedstrijdpunten. Een ruime middenmoot volgt beide koplopers DES en Velocitas op respectabele afstand. Op 28 april is de volgende wedstrijd, dan speelt De Vinken uit in Noordwijk tegen Fluks. Pas op 12 mei is de volgende thuiswedstrijd tegen Fortissimo.

In de veldcompetitie staat De Vinken vrij stevig in de degradatiezone. Slechts in theorie lijkt een stap terug naar de derde klasse nog te voorkomen, maar dan moeten vanaf nu alle wedstrijden door Vinkeveen gewonnen worden en concurrent Luno moet alles verliezen. Theorie... In de praktijk stonden zaterdag beide concurrenten … Lees meer »