KDO gaat in blessuretijd ongelukkig onderuit in Ouderkerk

Geplaatst op: 17 mei 2016

Na twee thuisoverwinningen op rij, stond voor KDO 1 op Tweede Pinksterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In en tegen Ouderkerk wilden de Kwakelaars het seizoen met een positief gevoel gaan afsluiten. Voor Michael Meijer, Mathijs Molleman, Maurice Bartels, doelmannen Peter Onderwater en Tim ten Brink was dit de laatste keer dat hun naam terug te vinden was bij de Kwakelse wedstrijdselectie. Tim ten Brink zou tegen Ouderkerk het doel van KDO gaan verdedigen, maar moest op het laatste moment vanwege een liesblessure vanaf de kant toekijken. Derde doelman Jesper Oudshoorn was zijn vervanger en mocht voor de derde keer dit seizoen gaan proberen om het Kwakelse doel schoon te houden. Daarnaast was er een basisplaats ingeruimd voor de 18-jarige rechtsbuiten Dennis Pappot, terwijl clubtopscorer Mathijs van Rijn geschorst was.

In de eerste helft ontspon zich een wedstrijd die op en neer golfde. Ouderkerk, op voorhand nog niet honderd procent zeker van lijfsbehoud, ging vooral fysiek de strijd aan met de Kwakelaars. KDO had hier zichtbaar moeite mee en wist nauwelijks echt gevaar te stichten. Joris Kortenhorst zorgde met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied in 27e minuut voor enig gevaar, maar zijn inzet werd gered door de lange doelman van de thuisploeg. Nadat een corner van de Kwakelaars na een half uur spelen niets opleverde, ging Ouderkerk er snel vandoor in de tegenaanval. Op twintig meter van het Kwakelse doel gingen Mathijs Molleman en de spits van de thuisploeg, Floris van der Linden, een luchtduel met elkaar aan. Van der Linden ging op de voet van Molleman staan en duwde hem vervolgens omver. Deze aanval mocht om onverklaarbare wijze doorgaan, waarna uiteindelijk Pepijn Scholte vanaf de rechterkant de 1-0 kon binnenschieten. KDO kon tot aan de rust geen vuist maken en probeerde alleen via hoge ballen voor onrust te zorgen achterin bij Ouderkerk. Deze ballen waren echter een eenvoudige prooi voor de plaatselijke sluitpost.

Vlak na rust ontsnapte KDO tot twee keer toe aan een snelle 2-0 achterstand. In de eerste geslaagde Kwakelse actie in de tweede helft was het wel direct raak. Na een goede breedtebal van Joeri Stange op Joris Kortenhorst, stiftte Kortenhorst de bal op de achterlijn fraai over de lange doelman heen. Vlak voor de doellijn stond Dennis Pappot vrij, die de bal vervolgens simpel kon binnenlopen, 1-1. Na deze gelijkmaker werd de wedstrijd grimmiger. Ouderkerk wilde ten koste van alles winnen van KDO en schuwde het duel absoluut niet. De scheidsrechter liet veel toe van de thuisploeg en hierdoor moest o.a. Joris Kortenhorst na een uur spelen de wedstrijd gehavend verlaten. In de 67e minuut kreeg Ouderkerk een corner vanaf de linkerkant. Geheel vrijstaand wist de inlopende Thijs de Dood de bal over doelman Jesper Oudshoorn en Bart van der Tol heen te koppen, 2-1. Vlak na dit doelpunt schakelde KDO over naar het offensievere 3-4-3 systeem en kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd.
Toch kwam KDO in de 82e minuut goed weg toen Mitchel Smits de bal van de lijn weg wist te werken.
In de 85e minuut kregen de Kwakelaars uiteindelijk loon naar werken toen een prachtige aanval doeltreffend werd afgerond door invaller Rick Kruit. Via meerdere schijven kwam de bal op de achterlijn bij Dennis Pappot terecht. Pappot wist Joeri Stange ter hoogte van de penaltystip aan te spelen, die het overzicht behield en de inlopende Rick Kruit op maat bediende. Kruit aarzelde geen moment en schoot de bal knap hoog in het doel, 2-2. Dit leek ook de eindstand te gaan worden, maar in de 93e minuut sloeg de thuisploeg alsnog toe en wist via Jelle van Barneveld de 3-2 te maken.

Kortom, op basis van de gehele wedstrijd was een puntendeling op zijn plaats geweest, maar Ouderkerk bleek deze middag de meeste gelukkige ploeg te zijn. Ouderkerk handhaaft zich hierdoor als debutant in de derde klasse en KDO eindigt de competitie als een stabiele middenmoter op de zevende plaats.

Via deze weg wilt de selectie van KDO iedereen bedanken voor zijn steun aan de ploeg dit seizoen en we hopen jullie volgend seizoen wederom langs de lijn tegen te komen.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Erik Verbruggen (70e Rick Kruit), Joris Kortenhorst (65e Bart Hoving), Timo Kas (85e Danny ten Hoope), Maurice Bartels, Dennis Pappot, Bart van der Tol en Joeri Stange.

Na twee thuisoverwinningen op rij, stond voor KDO 1 op Tweede Pinksterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In en tegen Ouderkerk wilden de Kwakelaars het seizoen met een positief gevoel gaan afsluiten. Voor Michael Meijer, Mathijs Molleman, Maurice Bartels, doelmannen Peter Onderwater en Tim ten Brink … Lees meer »