Schoolvoetbalteam groep 7/8 obs De Pijlstaart naar finale in Huizen

Geplaatst op: 20 mei 2016

20 jaar was het geleden dat een team van De Pijlstaartschool in Vinkeveen kampioen was geworden bij het schoolvoetbal. Woensdag 30 maart mocht team Pijlstaart groep 7/8 zich kampioen schoolvoetbal van De Ronde Venen noemen. Met dit kampioenschap mochten ze woensdag 18 mei afreizen naar Huizen om daar de Rayon Finale te voetballen. Bij Sportpark De Wolfskamer waren 16 jongens- en 16 meisjeskampioenen van de groepen 7 en 8 uit de regio's, die globaal liggen tussen Lelystad en Veenendaal, aanwezig.

De wedstrijd begon om 14.00 uur. Er waren vier poules die op verschillende velden tegen elkaar streden. De eerste wedstrijd was niet best, de mannen moesten er nog even inkomen. Binnen een minuut kregen zij het eerste doelpunt tegen, niet veel later volgde een tweede doelpunt. Helaas lukte het niet om het doel van de tegenstander te vinden.

Dit was de tweede wedstrijd wel anders. Na wat omzettingen door coach Duncan van Senten lukte het om de tegenstander met 4-0 te verslaan. Na 3 minuten wist Roan al twee keer te scoren, in de veertiende minuut wist Roan hier 3-0 van te maken. Na een mooie voorzet in de laatste seconde wist Hero het doelpuntensaldo naar een mooie 4-0 te brengen. Het verlies van de eerste wedstrijd was snel vergeten. De laatste wedstrijd werd om 16.00 uur gespeeld. Na een mooie 2-0 voor kwam de tegenstander terug. Toch lukte het Roan om de 2-2 om te zetten naar een 3-2. Tot de laatste seconde, de tegenstander wist door te breken en te scoren. De scheidsrechter noteerde een 3-3 en floot de wedstrijd af. Helaas was een eerste plaats in de poule voor team Pijlstaart niet meer haalbaar. Team Pijlstaart verliet het veld met een 2e plaats in de poule. De aanwezige ouders worden bedankt voor de support, de coaches voor hun bijdrage en de jongens uiteraard voor hun mooie spel. Volgend jaar doen de jongens uit groep 7 het gewoon nog een keer over!

20 jaar was het geleden dat een team van De Pijlstaartschool in Vinkeveen kampioen was geworden bij het schoolvoetbal. Woensdag 30 maart mocht team Pijlstaart groep 7/8 zich kampioen schoolvoetbal van De Ronde Venen noemen. Met dit kampioenschap mochten ze woensdag 18 mei afreizen naar Huizen om daar de Rayon … Lees meer »