Opnieuw ruime winst voor De Vinken

Geplaatst op: 22 mei 2016

Simpel op voorsprong
Trainer-coach Hans van Dasler zette in de aanval zijn vaste kwartet: aanvoerster Annick Stokhof met Mariska Meulstee, Rutger Woud en Mark de Haan. In de verdediging begonnen als gebruikelijk Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul. Al in de eerste minuut was het raak (1-0 Mariska). Ondanks de vele kansen kon De Vinken niet zo maar doorscoren. Nu had ook de Corvers niet zo veel succes en daardoor kropen de Vinkeveners, wellicht langzamer dan gewenst, richting een ruime voorsprong bij rust: Emese, Jelle, Rutger (2x), Annick, Gideon (2x) en Mariska brachten voor de thuisploeg de ruststand op 9-2.

Periodes
Na de pauze mocht Emese Kroon een stip verzilveren en Mariska, Rutger en Gideon scoorden elk hun derde doelpunt. Het leverde in de eerste periode na rust een 13-2 tussenstand op. De Corvers leek rijp voor de slacht maar richtte zich toch nog op. In de volgende tien minuten kwam Hilversum terug tot 13-7. Mariska (2x), Dorien en Emese knalden daarna echter elke Gooise hoop definitief de grond in. Op 17-7 mocht De Corvers nog twee maal tegenscoren, zodat met 17-9 de winst in Vinkeveen bleef.

Volgende week speelt De Vinken haar laatste competitiewedstrijd van seizoen 15-16 tegen de nummer 2 Fortissimo in IJsselstein.

In de laatste thuiswedstrijd van de veldcompetitie trof De Vinken het onderaan ploeterende De Corvers. Voor De Vinken stond er niets meer op het spel. De Hilversummers hadden bij winst nog zicht op behoud. Hoe anders zou het voor de bezoekers lopen… Simpel op voorsprong Trainer-coach Hans van Dasler zette … Lees meer »