De Vinken D1 kampioen

Geplaatst op: 22 mei 2016

Zaterdag 21 mei was de op een na laatste wedstrijd voor De Vinken D1 in de voorjaarscompetitie. Van tevoren was al bekend dat de Vinkeveense pupillen aan een punt uit de laatste twee wedstrijden genoeg hebben om kampioen te worden. Deze zaterdag ging de Vinkeveense jeugd we naar Maarssen, waar OVVO D2 op hen wachtte. Een tegenstander waar het VinkenJumboteam thuis ruim van had gewonnen.

In het eerste kwart van de wedstrijd liep het niet zoals het moest gaan en was bedacht. De Vinken en OVVO creëerden ongeveer net zoveel kansen, maar OVVO speelde wat feller en was sneller. Bij De Vinken ging het net even te traag. De eerste aanval bestond naast Bud van der Vliet en Joas Leeflang ook uit Sifra Kroon en Jiske van der Schaft. De tegenstander rook de mogelijkheden en scoorde in het eerste kwart twee maal.
In het tweede kwart een verse aanval die bestond uit Tessa Stoof, Nieko Dankelman, Timo Honig en Isabelle van der Horst ging het wel iets beter. Vlak voor de rust komt De Vinken iets dichterbij als Tessa met een afstandsschot de stand naar 2-1 brengt.

Na de rust komt De Vinken op stoom. Het balbezit gaat aanmerkelijk omhoog. Ballen worden iets sneller gespeeld, aanvallen duren wat langer, er wordt wat meer geschoten. En dan gaat het opeens snel. OVVO doet nog wel haar best, maar een afstandsschot van Bud, een strafworp van Sanne Stoof en een prachtige dieptebal van Joas op Bud worden goed afgerond. Dan is het opeens 2-4.

In het vierde kwart zet De Vinken ook haar geheime wapen Roos Samsom in. Zij scoort direct en het is dan 2-5. Daarna is het Isabel, die langs haar tegenstandster schiet en de doorloopbal benut: het is 2-6.
Dit doelpunt is amper genoteerd als het volgende al weer komt. Het is Nieko die een afstandsschot benut: 2-7. In de volgende aanval is het opnieuw Roos. Achter de korf staat zij vrij, wordt aangespeeld door Tiemo, en scoort. Het is dan 2-8, OVVO laat de moed zakken en buigt het hoofd. De Vinken speelt nu alles goed uit.
Het mooiste doelpunt komt echter als toetje aan het einde van de wedstrijd. Nieko speelt de bal vanaf de middellijn naar de korf, de bal wordt aangegeven als een doorloopbal, Nieko zweeft door de lucht en schiet de bal in deze beweging. Met de einduitslag 2-9 is voor de Vinkeveense pupillen het kampioenschap al voor de laatste wedstrijd binnen.

Zaterdag 21 mei was de op een na laatste wedstrijd voor De Vinken D1 in de voorjaarscompetitie. Van tevoren was al bekend dat de Vinkeveense pupillen aan een punt uit de laatste twee wedstrijden genoeg hebben om kampioen te worden. Deze zaterdag ging de Vinkeveense jeugd we naar Maarssen, waar … Lees meer »