De Vinken D1 ongeslagen kampioen

Geplaatst op: 30 mei 2016

De eerste aanval wordt gevormd door Bud van der Vliet, Joas Leeflang, Tessa Fokker en Jiske van der Schaft. In de verdediging begonnen de Jumbovinken met Nieko Dankelman, Isabelle van der Horst, Roos Samsom en Sanne Fokker. De reservebank werd goed gevuld door Timo Honig en Sifra Kroon.

De wedstrijd

De scheidsrechter heeft nog maar nauwelijks gefloten of het tempo wordt flink opgevoerd door De Vinken. Na een kleine 33 seconden is het al 1-0 door Bud. In de derde minuut benut Tessa Fokker een mooie kans en is het 2-1. SDO komt nauwelijks in het spel voor, maar is wel effectief als het een kans krijgt. Kamerik komt in de negende minuut terug door middel van een strafworp. Het is dan 2-2. Daarna overheerst de Vinkeveense jeugd. In de eerste helft scoren Joas, Tessa (nog 2x), Roos (2x) en Isabel zodat met een ruime 8-3 voorsprong gerust kan worden.

Na de rust komt Sifra in het veld voor Joas en Timo komt in de plaats van Isabel. Het publiek ziet een scherp Vinken dat goed aan het doelsaldo gaat werken. Jiske laat al na twee minuten de 9-3 op het scorebord zetten. Nog geen minuut later is het Tessa die opnieuw scoort, ze komt helemaal los in deze wedstrijd. Ze scoort nu via een doorloopbal. Niet veel later is het opnieuw Tessa Fokker die scoort, nu via een prachtig afstandsschot, het is dan 11-3. Jiske zorgt daarna voor 12-3.

Weer anderhalve minuut later. Het lijkt wel of de sluis van de doelpunten wijd open is gezet. Bud scoort 13-3. En Tessa maakt op een afstand van een meter of vijf 14-4. De 15-4 is voor tweelingzus Sanne Fokker en ook Timo pikt zijn doelpunt mee. Hij laat met nog een minuut te spelen een kansje vlak onder de korf niet lopen. Het is dan 16-4 op het scorebord en inmiddels heeft iedere speler of speelster gescoord. De Vinken D1 is op eigen veld ongeslagen kampioen geworden. De bekroning van een prachtig seizoen.

In de vorige wedstrijd haalde de D1 pupillen van De Vinken het kampioenschap al binnen. In de laatste competitiewedstrijd stond er niet echt meer iets op het spel, maar de Vinkenjeugd stond op scherp en wilde de wedstrijd tegen de nummer 2 uit Kamerik erg graag winnen.De eerste aanval wordt … Lees meer »