001 - Escaperoom aglemeen
‘The Rhythm of ROM’ in Walraventheater groot succes

‘The Rhythm of ROM’ in Walraventheater groot succes


Geplaatst op: 31 mei 2016

Het ROM-koor gaf dit weekend ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan twee uitvoeringen in een productiehal van de firma Walraven, die voor deze gelegenheid was omgebouwd tot ‘Walraven theater’. Het publiek werd in galakostuum welkom geheten met ‘Be our guest’ uit Beauty and the Beast (1991) en daarna meegenomen op een reis door de tijd.

Misschien niet helemaal in historische volgorde, maar wel een heel muzikale reis. Zo gingen we terug naar 1871 met ‘Ja, so singt man in Wien’ van Johann Strauss, naar 1868 met het ingetogen ‘The long day closes’ van Arthur Sullivan en naar 1911 met ‘Treemonisha’ van Scott Joplin. Uit 1913 ‘Das Gebet’ uit ‘Polenblut’ van Oskar Nedbal. Drie koorleden vertolkten ‘Can’t help loving that men of mine’ uit de musical ‘Showboat’ uit 1927 die het ROM-koor in 2004 op de planken bracht. Lachen ook bij het vrolijke ‘Singing in the rain’ uit 1929. Daarna maakte het koor de overstap van ‘voor de oorlog’, met Ecce Gratum uit de Carmina Burana van Carl orff uit 1936, naar ‘na de oorlog’ met Anything you can do’ gezongen door jongeren die speciaal voor deze voorstelling waren uitgenodigd. Twee dames zongen prachtig ‘I could have danced all night’ uit ‘My Fair Lady’ (1956), daarna het koor met het bekende ‘Edelweiss’ uit ‘The Sound of Music’ (1959). Voor de pauze gingen we nog terug in de tijd naar 1930 met ‘Het Witte Ros’ ofwel ‘Im Weissen Rössl’ dat het koor in 2011 als complete voorstelling op de planken bracht.

Na de pauze gingen we terug naar 1885 met de Einzugsmarsch’ uit Der Zigeunerbaron’ van Joh. Strauss gevolgd door ‘Oh, What a beautyfull Morning’ uit ‘Oklahoma’ (1955). De zestiger jaren kwamen aan bod met ‘People’ (1965), een selectie liedjes uit ‘Ja zuster Nee zuster’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink en het swingende ‘Rhythm of Life’ uit ‘Sweet Charity’ (1966) van Cy Coleman. Het ingetogen ‘Seal Lullaby’ van Eric Whitacre bracht ons naar 2010, waarna we weer even terug gingen naar 1995 voor ‘Colors of the Wind’ uit ‘Pocahontas’ en ‘The Bells of Notre Dame’ uit The Huncheback of Notre Dame’ (1996). Het nummer ‘When you believe’ uit ‘The Prince of Egypt’ (1998) sloot deze indrukwekkende voorstelling af.

Als toegift gaf het koor ons nog een boodschap me ‘Je leeft alleen vandaag’. Geniet ervan. Nou dat hebben we zeker gedaan. Het koor kan terugkijken op een spetterend jubileumoptreden onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse en met regie van Marijke de Wit. Crowdfunding via voordekunst.nl maakte de begeleiding door een prima band o.l.v. James Pollard mogelijk. Het samenspel van een stem op de achtergrond met twee vertellers uit het koor die allerlei feitjes op een rij zetten is handig gebruikt om de benodigde tijd voor het changement te vullen. Complimenten voor de bouwers, de licht- en geluidstechnici en de vele vrijwilligers die dit ‘Walraven theater’ mogelijk maakten.

Het ROM-Koor heeft weer bewezen een stevige uitdaging niet uit de weg te gaan. Niet alleen in de zang, die van prima kwaliteit was, maar ook in de leuke wisselende scenes. Deze gaven de voorstelling een extra dimensie. De veelzijdigheid in de muziekkeuze en unieke optredens maken het ROM-koor bijzonder en leverden zowel het luisterend publiek als de koorleden een enorme hoeveelheid plezier op. Op naar het volgende ROM-concert!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘The Rhythm of ROM’ in Walraventheater groot succes

Het ROM-koor gaf dit weekend ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan twee uitvoeringen in een productiehal van de firma Walraven, die voor deze gelegenheid was omgebouwd tot ‘Walraven theater’. Het publiek werd in galakostuum welkom geheten met ‘Be our guest’ uit Beauty and the Beast (1991) en daarna meegenomen op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: