Coach Frits neemt afscheid van VZOD/FIQAS met overwinning

Geplaatst op: 31 mei 2016

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van VZOD/FIQAS de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen het reeds gedegradeerde LUNO uit Linschoten, op het programma. Sportieve belangen waren er nauwelijks meer behalve dan dat VZOD bij winst nog vierde kon worden in de eindstand. VZOD/FIQAS kwam sterk uit de startblokken, na 10 minuten spelen stond er een 0-3 stand op het scorebord onder andere via doelpunten van Eric Spaargaren en Josine Verburg. Daarna leek de concentratie enigszins te verslappen en kwam de thuisploeg langzaam in de wedstrijd. De bezoekers uit Kudelstaart waren waarschijnlijk al met hun gedachten bij het afscheidsfeest van trainer/coach Frits Visser dat zaterdagavond op het programma stond, want LUNO wist de opgelopen achterstand om te buigen in een 6-4 voorsprong. Daarna zetten de blauwzwarten nog even aan en zo werd de rust bereikt met een 7-8 voorsprong voor de bezoekers. Direct na de rust bleek dat Visser ook na 5 jaar de juiste snaar bij dit team nog weet te raken. VZOD kwam messcherp uit de kleedkamer en maakte in de eerste vier minuten na de rust, met drie doelpunten op rij, duidelijk dat er maar één ploeg recht had op de overwinning: 7-11. De tweede helft werd gecontroleerd uitgespeeld met als belangrijkste wapenfeit de publiekswissel enkele minuten voor tijd van Martijn Vervark. Voor hem maakte de jonge Arian “Henkie” Maat voor de eerste maal zijn opwachting in de hoofdmacht van VZOD. Eindstand 13-17.

Na 5 succesvolle jaren was het nu tijd om afscheid te nemen van Frits Visser. Na jaren in de derde, en zelfs een jaar in de vierde, klasse gespeeld te hebben wist VZOD/FIQAS vorig seizoen zowel in de zaal als op het veld kampioen te worden, met promotie naar de tweede klasse tot gevolg. Dit seizoen werd een plaats net achter de koplopers als doel gesteld. Als gevolg van veel blessures in de eerste helft van de veldcompetitie werden maar 3 punten uit 7 wedstrijden gehaald. Na de zaalperiode was het blessureleed voorbij en VZOD/FIQAS op volle sterkte. Er werden toen 6 van de 7 wedstrijden gewonnen. Met een keurige vierde plaats als gevolg. Visser laat VZOD/FIQAS achter als stabiele tweede klasser. Het is volgende seizoen aan de nieuwe trainer Cor Loef om de volgende stap te zetten: promotie naar de eerste klasse. Het bleef zaterdagavond nog lang onrustig in Kudelstaart.

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van VZOD/FIQAS de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen het reeds gedegradeerde LUNO uit Linschoten, op het programma. Sportieve belangen waren er nauwelijks meer behalve dan dat VZOD bij winst nog vierde kon worden in de eindstand. VZOD/FIQAS kwam sterk uit de startblokken, na … Lees meer »