001 - Escaperoom aglemeen

Achtervolging met politiehelikopter met 250 km/u over A2


Geplaatst op: 10 april 2012

Abcoude/Nieuwegein - De politie heeft onder andere met een helikopter een auto achtervolgd. Daarbij werd met ± 250 km/u gereden.

Rond 03.30 uur kreeg de meldkamer van de Politie Utrecht de melding dat politieauto's van Amsterdam-Amstelland en Flevoland op hoge snelheid achter een auto aan zaten. De auto vluchtte over de Rijksweg A2 in de richting van het zuiden. Daarbij werden snelheden bereikt van boven de 200 km/u. Agenten van Politie Utrecht namen bij Abcoude positie in, zagen de auto naderen en gingen er achteraan. Zij konden de auto echter niet bijhouden, maar een politiehelikopter haakte aan. De bemanning daarvan constateerde dat de auto met een snelheid van ongeveer 250 km/u reed.

De auto nam de afslag Nieuwegein, waar ook politie-eenheden hen stonden op te wachten. Op de Weg naar de Poort kreeg de bestuurder een stopteken, maar stopte niet en reed de Batauweg op. Ondanks dat de politievoertuigen zwaailicht en sirene voerden, reed de bestuurder door en draaide met een snelheid van ± 80 km/u ter hoogte van de Koetsdrift een woonerf op en stopte daar.

In de auto zaten een 39-jarige man uit Nieuwegein als bestuurder en een 23-jarige plaatsgenoot als passagier. Beiden werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Aanvankelijk werd gedacht dat de mannen betrokken waren bij een inbraak op Urk. Daar was wel een inbraak gepleegd en was een achtervolging richting Amsterdam geweest, maar die verdachten wisten te ontkomen. Zij reden weliswaar in hetzelfde merk auto, maar een totaal ander model dan de later aangehouden Nieuwegeiners. De twee aangehouden Nieuwegeiners werden rond hetzelfde tijdstip in de omgeving van Amsterdam gezien en zij vielen op door hun zeer hoge snelheid. Om die reden werd de achtervolging op hen ingezet. Zij hadden dus niets met de inbraak op Urk te maken. Tegen de 39-jarige Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt.

Volg de politiehelikopter nu ook op twitter: http://twitter.com/depolitieheli

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Achtervolging met politiehelikopter met 250 km/u over A2

Abcoude/Nieuwegein - De politie heeft onder andere met een helikopter een auto achtervolgd. Daarbij werd met ± 250 km/u gereden.Rond 03.30 uur kreeg de meldkamer van de Politie Utrecht de melding dat politieauto's van Amsterdam-Amstelland en Flevoland op hoge snelheid achter een auto aan zaten. De auto vluchtte over de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: