Argon verliest bij EVV

Geplaatst op: 10 april 2012

In de topklasse heeft Argon opnieuw niet gewonnen. Op paasmaandag was EVV Echt met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Mijdrecht. Naaste concurrent Hilversum wist wel te winnen waardoor Argon nog steeds moet vrezen voor degradatie. Argon kwam sterk uit de startblokken en kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Vincent Verheul. Een kwartier na rust was de score weer gelijk door gepruts voor het doel van Argon. Jelle Schijvenaars maakte de goal. Matchwinnaar werd uiteindelijk Jeroen Evelein door de 2-1 binnen te schieten. Door het verlies blijft het geplaagde team van trainer Alain Hijman wederom met lege handen.

Argon begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 3e minuut al op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie aan de rechterkant en een actie van Patrick Lokken kon Vincent Verheul scoren. Nog geen twee minuten later was het bijna weer raak. Na een goede actie van Joshua Patrick kon Samir Jebbar vrij inschieten. Jebbar verzuimde en schoot tegen EVV doelman Vercruysse aan. Dit bleek later een dure misser te zijn. Het eerste kwartier van de wedstrijd was Argon EVV voetballend de baas. In de loop van de eerste helft gaf Argon de wedstrijd langzaam uit handen.

EVV kwam beter in de wedstrijd en kreeg dan ook een aantal mogelijkheden. Met name vanaf de rechterkant kreeg Thomas Janssen veel ruimte om de ballen voor het doel van Maxime Singels te pompen. Jelle Schijvenaars en Jeroen Evelein waren met kopballen dicht bij de gelijkmaker. Argon moest ver terug. Vlak voor de pauze was Jeroen Evelein nog één keer dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot verdween net naast het doel. Ruststand 0-1.

Argon kon de tweede helft de storm niet luwen. Je zag Argon spelers om zich heen kijken en zichzelf afvragen: "wie is mijn vaste tegenstander"? EVV staat synoniem voor lengte en fysiek en veel bewegende mensen, hier wisten de blauwhemden uit Mijdrecht geen raad mee. In de 60e minuut kwam EVV dan ook op gelijke hoogte. Na een hoge voorzet bleef Singels op de lijn staan daar waar hij uit had moeten komen. De kopbal die hier op volgde werd door Chiel Kok van de lijn gehaald. Leerpunt voor een volgende keer: niet door het midden uitverdedigen. Want hierdoor kon Tom Timmermans op doel schieten. Zijn schot werd van richting veranderd door Jelle Schijvenaars: 1 - 1.

In de tweede helft heeft Argon eigenlijk maar één echt goede kans gehad. De zwak spelende Joshua Patrick faalde één op één tegen de keeper van EVV. E.V.V. voelde dat er meer in zat en 12 minuten voor tijd viel dan ook de winnende treffer. Een vrije trap van Tom Timmermans werd door Jelle Schijvenaars doorgekopt op Jeroen Evelein en die tekende voor zijn 17e seizoenstreffer. Argon probeerde het daarna nog wel, maar net als de vorige uitwedstrijd bij WKE lukte het niet.

Een kwartier goed voetballen blijkt achteraf onvoldoende voor een overwinning. Na 5 minuten had Argon met 2-0 voor kunnen staan. Achteraf blijkt dit dus een dure misser. Argon staat nu veertiende in de zondagtopklasse met 25 punten uit 26 duels. Hilversum staat vijftiende en heeft net zo veel punten behaald uit evenveel gespeelde wedstrijden. De eerst volgende wedstrijd speelt Argon zondag 15 april thuis tegen HSC'21. Een goed resultaat is hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Opstelling Argon: Maxime Singels, Freek van Driel (80e minuut Brayton Biekman), Ferdi Vrede, Chiel Kok, Nicolai Verbiest, Dennis Filippo, Nick Vijlbrief, Vincent Verheul (80e minuut Erik Mulder), Patrick Lokken, Samir Jebbar, Joshua Patrick

Scheidsrechter: S. Mulder

In de topklasse heeft Argon opnieuw niet gewonnen. Op paasmaandag was EVV Echt met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Mijdrecht. Naaste concurrent Hilversum wist wel te winnen waardoor Argon nog steeds moet vrezen voor degradatie. Argon kwam sterk uit de startblokken en kwam in de eerste helft op … Lees meer »