DES overklast De Vinken

Geplaatst op: 9 april 2012

De korfballers van De Vinken 1 speelden zaterdag 7 april tegen koploper DES 1 uit Delft.
Gedurende de eerste twintig minuten hadden de Vinkeveners niets in te brengen. Hierna volgde een aantal goede momenten, waardoor De Vinken tot 14-8 kon komen in de tweede helft. Uiteindelijk liet DES De Vinken alle hoeken van het veld zien en won overtuigend met 25-11.

Contrast
De Vinken had in de thuiswedstrijd, met een eindstand van 14-7, weinig in te brengen tegen het achttal uit Delft. Vanwege de afwezigheid van Joyce Kroon, trad Helene Kroon aan in de verdediging samen met Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. In de aanval begonnen Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Peter Kooijman.
De arbiter kon vanwege ziekte de wedstrijd niet leiden, maar gelukkig was het Delfts netwerk groot genoeg om vervanging te organiseren.
Vanaf minuut één wist DES vanaf de stip te scoren door de vele strafworpen die werden toegekend in de paalzone. Terwijl De Vinken verdedigend steekjes liet vallen, strafte DES dit zorgvuldig af. Na twintig minuten was het verschil al acht scores. Hierna produceerde De Vinken een aantal snelle combinaties waaruit Mariska en Rudy scoorden. Voor rust vielen nog twee schoten van Rudy en een kansje van Mariska door de mand, waardoor met een tussenstand van 12-6 weer hoop gloorde bij het achttal van coach Fred Straatman.

Vervanging van de vervanger
Meteen na rust trof het eerste schot van Rudy doel, maar dichterbij kwamen de ABN-AMRO'ers vanmiddag niet. DES zette De Vinken geregeld te kijk met slimme balletjes, waar voornamelijk de Vinkenheren in trapten. Ook van afstand bleven de mannen van DES scoren en met schoten van Helene en Mariska werd het halverwege de tweede helft 18-9.
Een derde scheidsrechter werd ingebracht, aangezien de vervanger het veld verliet met kramp. In het laatste kwartier werd het Delfts publiek getrakteerd op fraaie treffers. Moedeloos keek De Vinken naar de achterstand van 23-10. Na de wegtrekbal van Mariska lukte het DES nog twee maal te scoren in de laatste minuut.

Aanstaande zaterdag speelt De Vinken 1 tegen Luno 1 uit Linschoten. De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark De Molmhoek.

De korfballers van De Vinken 1 speelden zaterdag 7 april tegen koploper DES 1 uit Delft. Gedurende de eerste twintig minuten hadden de Vinkeveners niets in te brengen. Hierna volgde een aantal goede momenten, waardoor De Vinken tot 14-8 kon komen in de tweede helft. Uiteindelijk liet DES De Vinken … Lees meer »