Succesvolle Interclub jeugdwedstrijd bij UWTC

Geplaatst op: 13 juni 2016

Zondag 12 juni is de interclubwedstrijd bij UWTC verreden. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijden droog. En maar liefst 15 UWTC jeugdrenners deden mee aan deze wedstrijd.

Bij cat 1-2 ging de winst naar Senna Bakker voor Silje van Riemsdijk. UWTC-er Siem van Smoorenburg werd derde. Stijn Kleijn heeft pas enkele trainingen gevolgd bij UWTC en waagde zich gelijk aan de interclub. Hij deed dat niet onverdienstelijk met een 5e plaats. Ook Jaiden London heeft nog bijna geen wedstrijdervaring, dapper reed hij naar de 7e plaats.
Bij cat 3-4 ging de overwinning naar Viego Tijssen. Julian Vergouw en Daan de Jong mochten naast Viego op het podium staan. Beste UWTC-er was hier Lars Hopman op de 9e plaats. Goed gedaan Lars in je eerste wedstrijd! Teun Wahlen eindigde op de 10e plaats. 12e Jasmijn Wiegmans en 16e Louisa Suchtelen. Louisa had het wel moeilijk, maar ze heeft de koers gewoon uitgereden!

Bij cat 5-6 waren de meisjes het sterkste. Het podium was gevuld met 3 sterke dames: Sofie Duyn, Xin van Warmendam en Carola van de Wetering. Romy Snel kon ook goed volgen in de koers en werd 9e. Schaatsen is de hoofdsport van Romy, maar Romy laat nu bij de interclub zien dat ze ook best goed kan koersen. Romy was hiermee de beste UWTC-er. Olivier Suchtelen werd 17e en Jordi van Wieringen 18e.

Bij cat 7-nieuwelingen reed Volendammer Lars Klugt naar de overwinning. Lars weer op weg terug na een sleutelbeen breuk. Tristan van de Berg pakte de 2e plaats. Zij reden beide solo voor het peloton uit. UWTC lid Ian van de Berg wordt steeds sterker en pakte nu de laatste podiumplaats door de sprint van het peloton te winnen! Maar ook Benjamin Wessels en Niels Kramer konden mee in het peloton en dat geeft zelfvertrouwen. Benjamin 11e en Niels 12e. Sven Buskermolen is een van de kleinste van deze categorie, maar wel een volhouder. Sven kreeg een rondje lap van het peloton maar reed de wedstrijd uit naar de 18e plaats. Goed gedaan hoor Sven. Onze Danny Plasmeijer was wel een grote pechvogel vandaag. Hij reed een sterke wedstrijd en was gedemarreerd. Hij kreeg uiteindelijke winnaar Lars mee en samen waren ze weg. Totdat Danny te maken kreeg met een lekke band en hij daardoor de laatste rondes niet meer kon uitrijden. Jammer Danny, maar je laat zien dat je sterk bent en een volgende keer ga je het gewoon weer proberen. Het enige minpuntje aan de wedstrijd was dat de geluidsapparatuur ons in de steek liet, waardoor er geen muziek en geluid was. Dankzij alle vrijwilligers was het weer een geslaagde wedstrijd voor de jeugd!

Ronde van Ouderkerk aan de Amstel

De amateurs/junioren/sportklasse reed Gerben van de Knaap naar de 20e plaats. Bij de dames mocht Lorena Wiebes van start in de leiderstrui van het Rechtstaete klassement. Tijdens de wedstrijd ontstond een kopgroep van 13 dames, waaronder Lorena. In de eindfase van de wedstrijd waren er nog 11 dames in de kopgroep. Lorena wist de sprint van deze kopgroep te winnen en won dus ook het Rechtstaete klassement! Een mooie opsteker voor het NK van volgend weekend.

Bij de nieuwelingen werd er vanaf de start hard gereden met veel ontsnappingen en dat bleef bijna de hele wedstrijd zo. Stijn Ruijter was nog mee in een ontsnapping maar die hield uiteindelijk geen stand. Stijn finishte als 15e.

Noordelijke wielercompetitie

Jeugdlid Duuk heeft zaterdag 11 juni een omnium in de Leeuwarden gereden. Hij werd 5e in de tijdrit en 3e in het criterium.

NK masters

Zaterdag 11 juni is het NK masters verreden in Middelharnis. Uitslagen van de UWTC-ers: 5 Bas de Bruin (30+), 15 Harry van Pierre (40+), 25 Guus Zantingh (60+).

Bike Physics tijdritcompetitie

Weer prima weersomstandigheden bij de derde tijdrit van de Bike Physics tijdritcompetitie op donderdag 9 juni. Wel iets meer wind dan bij de vorige tijdrit over 16 km. Teun Mouris (14-18 jaar) zette de snelste tijd van de avond neer. Teun was net even sneller dan Roderick Egberink (19-39). Ook Menno Gobielje (40+) zette een hele scherpe tijd neer. Lorena Wiebes was de snelste dame. Lorena kwam vanuit Rijsenhout door, waar zij tweede was geworden.

Armando van Bruggen was ondanks zijn valpartij bij de uurrecordpoging op de wielerbaan in Geleen toch van de partij. Met een ingetapete pols en een andere fiets reed hij bijna 1 minuut langzamer dan de vorige tijdrit over 16 km. In de tussenstand staat hij nu met 17 seconde achterstand op Sven Nijhuis. Damian Kooreman zakt ver weg in de tussenstand door een gemiste wedstrijd.

Ook handbiker Tim de Vries was weer van de partij. Hij heeft ondertussen, net als Jetze Plat, een nominatie op zak voor de paralympische spelen van Rio!

Bij de 40+ blijft Jeroen Visser aan de leiding staan, ondanks het missen van een wedstrijd.

Donderdag 23 juni wordt de finale wedstrijd van de tijdritcompetitie verreden. Deze wedstrijd gaat over 12 km en na afloop zal Remco Kuijlenburg, eigenaar van Bike Physics, weer mooie eindprijzen overhandigen aan de winnaars van de diverse categorieën.

Zondag 12 juni is de interclubwedstrijd bij UWTC verreden. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijden droog. En maar liefst 15 UWTC jeugdrenners deden mee aan deze wedstrijd. Bij cat 1-2 ging de winst naar Senna Bakker voor Silje van Riemsdijk. UWTC-er Siem van Smoorenburg werd derde. Stijn Kleijn heeft pas … Lees meer »